Έλληνες ο χρόνος σας τελειώνει …

March 18, 2015
564 Views

Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτιμά πως έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης για τη χώρα μας.

Δυσοίωνες εξελίξεις για την Ελλάδα προμηνύουν οι νέες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκτιμά ότι ο χρόνος για τη χώρα μας «λιγοστεύει».

Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως έχει γίνει όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα, για την οποία υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζει πρόβλημα χρόνου».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς η οικονομία της θα μπορούσε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ο χρόνος λιγοστεύει για την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι μια αναδιάρθρωση χρέους, αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία, για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Χαρακτηριστικά, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τα περί «κουρέματος» του χρέους, στο οποίο επιμένει8 η Αθήνα, λέγοντας πως, όποιος συμβουλεύει για αναδιάρθρωση χρέους, δεν γνωρίζει το πρόβλημα.

Νωρίτερα, ανώτατος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωνε ότι η Γερμανία θα κάνει ό,τι μπορεί, για να αποφύγει μια έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς τη Δευτέρα ήταν δύσκολες και πρόσθεσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν θα είχε αντίρρηση, αν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επιθυμεί να κλείσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ακόμη ότι δεν υπήρχε πρόσκληση.

Σε ό,τι αφορά στην πρόσκληση που απηύθυνε η κυρία Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι σημαντικό, τώρα, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον.

«Είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος για μια διεξοδική, άμεση συζήτηση» προσέθεσε και σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και δείπνο εργασίας.

Leave A Comment