Βίντεο-ντοκουμέντο: Φάλαινα προστατεύει ανυποψίαστη δύτρια από τα δόντια καρχαρία

January 8, 2018
396 Views

Η μαγιά της φύσης τελικά είναι ατελείωτη. Ένα ακόμα περιστατικό που το αποδεικνύει αυτό είναι το περιστατικό που συνέβη στην δύτη Ναν Χάουζερ στη Ραροτόνγκα, στα νησιά Κουκ.

Μία τεράστια γαλάζια φάλαινα πλησίασε  κοντά στην 63χρονη βιολόγο για να την σώσει από επίθεση που ετοιμαζόταν να δεχθεί από έναν μεγάλο καρχαρία τίγρη.

Μάλιστα το περιστικό καταγράφηκε και από κάμερα που δημοσιεύτηκε στο Independent

 

Η βιολόγος υποστήριξε ότι το περιστατικό μπορεί να είναι απόδειξη της διαισθητικής φύσης της φάλαινας για την προστασία άλλων ειδών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Πιστεύει ότι αυτό δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά με κάμερα και ότι είναι το πρώτο ντοκουμέντο, στο οποίο μια φάλαινα προστατεύει άνθρωπο από καρχαρία.

Η φάλαινα έσπρωχνε την 63χρονη για περίπου δέκα λεπτά. Τότε, η βιολόγος συνειδητοποίησε ότι ένας καρχαρίας τίγρης βρισκόταν κοντά της και ότι η φάλαινα την απομάκρυνε από αυτόν. Στην αρχή, η επιστήμονας νόμιζε ότι ήταν κάποια άλλη φάλαινα, αλλά μετά είδε την κίνηση της ουράς του θηλαστικού η οποία κινούνταν πλάγια κι όχι πάνω-κάτω.

«Έχω περάσει τα τελευταία 28 χρόνια προστατεύοντας τις φάλαινες και μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχα καταλάβει ότι εκείνες με προστάτευαν», δήλωσε η 63χρονη.

Δείτε το φοβερό βίντεο….

Δείτε την συνέχεια του άρθρου!

Leave A Comment