Β.Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ-ουν δεσμεύθηκε οτι θα κλείσει τον χώρο πυρηνικών δοκιμών!

Δεν υπάρχει λόγος να διατηρήσει η χώρα του το πυρηνικό οπλοστάσιο, αν επισημοποιηθεί μια ειρηνευτική συνθήκη και βελτιωθούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την προεδρία της Ν. Κορέας.
Στο μεταξύ, σε ομιλία του στο Μίσιγκαν ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Κιμ μπορεί να γίνει σε 3-4 εβδομάδες. Προειδοποίησε όμως ότι αν οι όποιες συζητήσεις δεν έχουν αποτέλεσμα, τότε ο ίδιος θα αποχωρήσει.

Τραμπ: Εντός τριών ή τεσσάρων εβδομάδων η συνάντηση με τον Κιμ
Η σθεναρή στάση που υιοθέτησε απέναντι στην Βόρεια Κορέα επέτρεψε την απεμπλοκή της κατάστασης, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει της ιστορικής συνάντησης που αναμένεται ότι θα έχει σύντομα με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Τραμπ υπενθύμισε μιλώντας σε πλήθος υποστηρικτών του στο Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, τις κριτικές που είχε δεχθεί από τους επικριτές του την εποχή που επικρατούσε η μέγιστη ένταση με τον Κιμ και οι δύο ηγέτες αντήλλασσαν σχεδόν καθημερινά προσωπικές προσβολές και απειλές για πόλεμο.

“Θυμάστε τι έλεγαν; ‘θα μας βυθίσει σε πυρηνικό πόλεμο'”, είπε απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών του ο Τραμπ. “Όχι, το σθένος θα μας προφυλάξει από τον πυρηνικό πόλεμο, δεν θα μας βυθίσει σε αυτόν!”, υπογράμμισε.
Ο Τραμπ εξέφρασε εξάλλου με κάποια επιφύλαξη αισιοδοξία για τη σύνοδο κορυφής που αναμένεται να έχει ως τον Ιούνιο με τον Κιμ, μετά την ιστορική συνάντηση της Παρασκευής ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν.
“Πιστεύω ότι θα έχουμε μια συνάντηση εντός των προσεχών τριών ή τεσσάρων εβδομάδων, αυτή θα είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση”, αλλά “θα δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή”, σημείωσε.
“Το επαναλαμβάνω, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Εγώ μπορεί να πάω. Αυτό μπορεί να μην λειτουργήσει”. Στην περίπτωση αυτή “φεύγω”, κατέληξε.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ, είναι «προετοιμασμένος» να «παρουσιάσει ένα σχέδιο» που θα συμβάλει στην αποπυρηνικοποίηση, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέo

Leave A Comment