Ελληνικής καταγωγής ο Ερντογάν – Γκρουέγσκι- Ράμα!

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:
Τούρκοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο Ερντογάν έχει ελληνική καταγωγή, από το χωριό Ποταμιά της Ριζούντας του Πόντου.Ο προπάππος τού Erdogan, ήταν επικεφαλής αντάρτικης ομάδας Ελλήνων του Πόντου εναντίον των Τούρκων κατακτητών. Το επίθετο του προπάππου του Ερντογάν ήταν το εξισλαμισμένο Bakatoglu Memis. Το φορολογικό βιβλίο στη στήλη εθνική καταγωγή έγραφε τη λέξη «εξισλαμισθείς» και στη στήλη ονοματεπώνυμο το νέο ισλαμικό όνομα.
Η οικογένεια άλλαξε επίθετο το 1934, διότι η λέξη «Bakat», που ήταν το επίθετο της οικογένειας, εθεωρείτο βρισιά, διότι όλοι οι Έλληνες αντάρτες αποκαλούνταν «Bakat». Στον Πόντο, συνεπώς, η λέξη αυτή είχε τη σημασία Έλληνα αποστάτη, στασιαστή εναντίον των Τούρκων.
Νικολα Γκρουεφσκι:
Γεννήθηκε στα Σκόπια στις 31 Αυγούστου 1970.κατά τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο η οικογένεια του πατέρα του Γκρούεφσκι, όπως χιλιάδες άλλοι Σλαβομακεδόνες, κατέφυγε από την ελληνική στη Γιουγκοσλαβική Μακεδονία.
Έντι Ράμα:
Πρωθυπουργός της Αλβανίας.Ο πατέρας του Έντι, είναι Κριστάκ Ραμα με καταγωγή απ’ το Δυρράχιο.Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα απ’ το χωριό Βούνο της Χιμάρας.

Leave A Comment