Ισοπεδώνει τα πάντα η Αχτσιόγλου στις συντάξεις – Για μια ακόμα φορά εχθρός των ιδιωτικών υπαλλήλων ο ΣΥΡΙΖΑ

Απόλυτη ισοπέδωση στις συντάξεις από τι φαίνεται κάνει η κυβέρνηση και έρχεται για να σαρώσει όλους όσους δικαιούνται μειωμένη σύνταξη στα 62 τους.

Λίγες μέρες μετά τη ΔΕΘ αναμένεται να ανακοινωθεί νομοθετική παρέμβαση της κυρίας Αχτσιόγλου που θα τροποποιεί τον νόμο 4336/2015 και θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα παίρνουν σύνταξη Αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από 5 χρόνια.

Αυτή η νομοθετική παρέμβαση βάζει όλους τους υπαλλήλους σε ένα σακί χωρίς να διαχωρίζει τον ιδιωτικό τομέα από το δημόσιο και τους υπαλλήλους των τραπεζών και θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2021.

Πάντως για την κυρία Αχτσιόγλου δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια διαφορά σε έναν ιδιωτικό υπάλληλο που εργάζεται σε οικοδομή πάνω στη σκαλωσιά με έναν δημόσιο υπάλληλο που εργάζεται σε ένα γραφείο μέσα έχοντας και τον κλιματισμό του και τα διαλείμματα του και τουλάχιστον τρεις μήνες το χρόνο άδεια.

Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση δείχνει το μένος της στον ιδιωτικό τομέα και αποδεικνύει ότι είναι ανίκανη να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα ανθρώπων που μοχθούν για το μεροκάματο και την καθημερινότητά τους μη έχοντας τις απαιτούμενες παροχές από τον εργοδότη τους όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Η εξίσωση των συντάξεων και η ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων εγγυμονεί κινδύνους στην εναρμονισμένη κοινωνική εξισορρόπηση. Αλλά προφανώς η κυρία Αχτσιόγλου και ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούν πλήρως για του υπόλοιπους τομείς πλην του δημοσίου.

Leave A Comment