Μεγάλο στέλεχος της ΝΔ θέλει να κάνει τα καμμένα οικόπεδα για να μη ξανά καούν

August 17, 2017
311 Views

Μεγάλο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και εκλεγμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης έχει την άποψη ότι οι περιοχές που έπιασαν φωτιά καλό θα ήταν να γίνουν σπίτια ώστε να μην ξανά καούν.

Μάλιστα σε ιδιωτικές συζητήσεις μεταξύ μελών του κόμματος δεν δίστασε να εκφράσει και ολοκληρωμένο πλάνο λέγοντας ότι αν γινόταν ένας διαγωνισμός που θα πλησίαζε κάποιες εκτάσεις σε ιδιώτες θα έλυνε το πρόβλημα με τις φωτιές. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι αν έρθει στην κυβέρνηση η ΝΔ θα ζητήσει από τους βουλευτές να κατεβάσουν ένα νομοσχέδιο που θα πλειστηριάζει κάποιες εκτάσεις σε καμένες περιοχές στις οποίες θα έχουν δικαίωμα να χτίσουν με κάποιους περιορισμούς όπως υποχρεωτική εγκατάσταση πυροσβεστικού κρουνού με ιδιωτικά έξοδα και υποχρέωση όσων πάρουν τα οικόπεδα σε καμένες περιοχές να δημιουργήσουν πυροσβεστικές ζώνες τουλάχιστον 5 μέτρων από τον δρόμο που θα δημιουργήσουν.

Προς το παρόν κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι πολύ μακρυά από την βουλή αλλά αλείφουμε να ομολογήσουμε ότι η ΝΔ όπως και το ΠΑΣΟΚ έχουν αρκετούς βουλευτές που έφτιαξαν βίλες μέσα σε δασώδης περιοχές. Επίσης ένα στοιχείο μεγάλης σημασίας είναι ότι ούτε ένας βουλευτής από κανένα κόμμα δεν πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση φωτιάς στην περιοχή όπου εκλέχθηκε.

Leave A Comment