Πάγωσαν οι γονείς στο Βόλο! Μαθήτριες μένουν έγκυες η μια πίσω από την άλλη, μεγάλος χαμός…

November 28, 2017
1,148 Views

Μαθήτριες γυμνασίου και λυκείου κυριεύονται από πανικό. Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες…

Ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες ανήλικων κοριτσιών καταγράφονται στη Μαγνησία, όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που διοργάνωση η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου. Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, οι νέοι ξεκινούν όλο και σε πιο μικρή ηλικία τις σεξουαλικές τους επαφές. Μάλιστα, πληθαίνουν οι ενεργοί σεξουαλικά νέοι και μαζί τους οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες κοριτσιών. Οι ειδικοί συνέστησαν σωστή και έγκυρη ενημέρωση των παιδιών και των γονέων από πολύ μικρή ηλικία, δεδομένης και της μείωσης των ορίων ηλικίας στην οποία οι νέοι ξεκινούν τη σεξουαλική τους ζωή.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης που αφορούσε στην αντισύλληψη, κατέληξε σε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση, ανάπτυξης προβληματισμών και επίλυσης αποριών και θα επαναληφθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου (με τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα) στις 6 το απόγευμα, στο χώρο εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Βόλου (Απόλλωνος με Ορμινίου Ν. Δημητριάδα).
Αφορά κατά προτεραιότητα γονείς παιδιών από Β΄ Γυμνασίου έως Γ΄ Λυκείου. Ομιλήτριες ήταν η κ. Κατερίνα Καλαϊτζή Μαία και η κ. Παναγιώτα Ντούλια Επισκέπτρια Υγείας.
Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου
Δείτε την συνέχεια του άρθρου!

Leave A Comment