ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ‘ΠΡΟΔΩΣΕ’ τη ΘΡΑΚΗ; Ποιος αναγνώρισε “Τουρκική” μειονότητα;.. (Φωτογραφία)

October 12, 2017
285 Views

Όπως ξέρετε ο νόμος που αναγνωρίζει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η ουσιαστική εκχώρηση της Θράκης στην Τουρκία, μέσω της αναγνώρισης τουρκικής μειονότητας, ψηφίστηκε με το πρόσχημα της απόφασης των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων.

Αυτό που δεν ξέρετε όμως είναι πως ένας Έλληνας, που στο παρελθόν έχει διατελέσει Υπουργός Εξωτερικών, πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στο μπαράζ καταδικαστικών αποφάσεων εις βάρος της χώρας μας για θέματα που σχετίζονται με την «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα (και τη «μακεδονική»).

Μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), οι οποίες κατακεραυνώνουν την Ελλάδα για την άρνησή τους να αναγνωρίσει «μακεδονικούς» και «τουρκικούς» συλλόγους στην Ελλάδα, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του κ. Χρήστου Ροζάκη, εκλεκτού του κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος το 1996 τον έχρισε υφυπουργό Εξωτερικών στην κυβέρνησή του.

Απορεί κανείς γιατί ο κ. Ροζάκης δεν ασκούσε το δικαίωμα της εξαίρεσής του από τις συγκεκριμένες υποθέσεις ώστε όσοι «βλέπουν» «τουρκική» και «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα να μην επικαλούνται αποφάσεις που τους δικαιώνουν, και μάλιστα από έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας;

Μάλιστα έχει υποστηρίξει στο παρελθόν πως «η Συνθήκη της Λοζάνης δεν καθορίζει κατ’ ανάγκη τη φύση της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής» – επιχείρημα όμοιο με αυτό που προβάλλουν τα τελευταία χρόνια οι «τουρκικοί» σύλλογοι της Ξάνθης και της Κομοτηνής για να υπερασπιστούν τη νομιμότητά τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον συγγραφέα του άρθρου και ενάντια στη κρατούσα αντίληψη, «στην Ελλάδα υπάρχει σλαβόφωνη μειονότητα». Προσθέτει μάλιστα ότι «Σλαβόφωνοι μοιράζονται κοινή εθνοτική καταγωγή με τους γειτονικούς πληθυσμούς στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας».

Τέλος αναφέρουμε πως ο κος Ροζάκης, λέγεται πως, είναι εβραϊκής καταγωγής με το όνομα Ροζενστάιν. Τη συγκεκριμένη πληροφορία την παραθέτουμε μεν, δεν την υιοθετούμε δε.

Δείτε την συνέχεια του άρθρου!

Leave A Comment