Σαλαμίνα: Η Αλκυόνη – σύμβολο της οικολογικής καταστροφής

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μοιράστηκε στο Facebook o φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης που βρέθηκε στη Σαλαμίνα μετά την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Aγ. Ζώνη ΙΙ» το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα.

“Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμίνας σήμερα το πρωί μια μικρή Αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ. Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε (όσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τα παιδιά από τον Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας αλλά και τον φίλο Κρίς από την Greenpeace Greece που μετέφερε το πτηνό στην ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Μόλις επικοινώνησα μαζί τους,το πουλί είναι ακόμη ζωντανό και ήδη του κάνουν τις πρώτες πλύσεις για να φύγει η απανθρωπιά μας από πάνω του”, έγραψε στο facebook του ο φωτογράφος, ο οποίος δυστυχώς πριν λίγο με νεότερη ανάρτησή του ενημέρωση πως το πουλί δεν τα κατάφερε.

Ο freelance φωτορεπόρτερ και τακτικός συνεργάτης του Reuters Γιώργος Μουτάφης, ενώ φωτογράφιζε για το πρακτορείο του, είδε τη μικρή Αλκυόνη κολλημένη στο μαζούτ να παλεύει για τη ζωή της. Χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε μέχρι τη μέση μέσα στο μαζούτ για να την σώσει, αλλά δυστυχώς το μικρό πουλάκι δε τα κατάφερε.

“Δυστυχώς το Αλκυονάκι μας δεν τα κατάφερε!
Τουλάχιστον ο κόσμος έμαθε:

Τι είναι η Αλκυόνη.

Τι σημαίνει οικολογική καταστροφή.

Ποιά η σχέση των εφοπλιστών με την απληστία”, έγραψε στο facebook, ο Γιώργος Μουτάφης.

Leave A Comment