Σημειώθηκαν χαμόγελα απο τους υπουργούς οικονομικών για το ελληνικό ζήτημα!

Yπάρχουν θετικά σημάδια για την Ελλάδα και αναφέρθηκε στα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της χώρας μας.«Σήμερα θα εστιάσουμε στο τέλος του προγράμματος της Ελλάδος και οι θεσμοί θα ενημερώσουν για τις τελευταίες εξελίξεις», είπε και προσέθεσε πως στο επίκεντρο θα βρεθεί το αναπτυξιακό σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης που θα παρουσιάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Ο Έλληνας υπουργός θα παρουσιάσει το μοντέλο ανάπτυξης που η Ελλάδα επιθυμεί να εφαρμόσει μετά το τέλος του προγράμματος, που αποτελεί κλειδί για το μέλλον, όπως επίσης και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων», σημείωσε ο Σεντένο.
Εύσημα για τη δημοσιονομική πορεία της Ελλάδος και τα ψηλά πρωτογενή πλάσματα απέδωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβοσί ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να σχεδιασθεί με προσοχή η μετάμνημονιακή πορεία της Ελλάδος.
Αρχικά ο Επίτροπος ανέφερε πως αγωνίζεται ήδη από το 2012 για να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δήλωσε πως θα είναι πολύ χαρούμενος τη μέρα που θα ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα καθώς θα είναι η απόδειξη για την Ευρώπη πως ότι η κρίση είναι πλέον πίσω μας.
Στο σημείο αυτό ο Επίτροπος Μοσκοβοσί είπε πως θα πρέπει να σχεδιαστεί ένας κατάλληλος μηχανισμός παρακολούθησης της Ελλάδος μετά το πρόγραμμα.

Leave A Comment