Αποκάλυψη Βομβα από Τσίπρα – Πρέπει να του βάλετε φυλακή όχι μόνο να τα αποκαλύπτετε αυτό λέγετε εθνική προδοσία (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία σοκ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής για τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστή Χατζηδάκη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο κ. Τσίπρας με αφορμή το ταξίδι του στο Παρίσι και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία για τις μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση εμπνεύστηκε την αποκαλούμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για να περάσει συγκεκριμένες αλλαγές».

«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν η εργαλειοθήκη του κ. Χατζηδάκη. Ήταν εφεύρημα του Χατζηδάκη, που υπέκλεψε την υπογραφή του ΟΟΣΑ, για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα», τόνισε ο πρωθυπουργός, καταγγέλοντας ευθέως τον Κωστή Χατζηδάκη μπροστά στο ολόκληρη τη Βουλή αλλά και το πανελλήνιο.

Η καταγγελία αυτή είχε γίνει και στο παρελθόν αλλά είχε κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία και σε καμία περίπτωση δεν είχε «σηκωθεί» τόσο ψηλά. Η ιδιαίτερη μνεία του πρωθυπουργού να κάνει λόγο για εξυπηρέτηση συμφερόντων μέσα από την «υιοθέτηση» του όρου «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και σίγουρα θα αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων γύρω από το εν λόγω ζήτημα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία ωστόσο, είναι ποια ακριβώς θα είναι η απάντηση του κ. Χατζηδάκη, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσίπρα από όλη την ΚΟ της ΝΔ. Και φυσικά, δεν αναμένει κανείς μία ανακοίνωση για το ποιόν του πολιτικού ανδρός και πόσο επιτακτικά ο ΟΟΣΑ ζητούσε τις επίμαχες μεταρρυθμίσεις, αλλά απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός έσφαλε στην καταγγελία του. Ειδάλλως ο κ. Χατζηδάκης έχει πρόβλημα…

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυε τότε ο κ. Χατζηδάκης, συγκαταλέγονταν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, τις μεταρρυθμίσεις για το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα και πολλά άλλα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ρεπορτάζ που είχε αναρτήσει το Euro2day, σύμφωνα με το οποίο:
Η «εργαλειοθήκη», η οποία τιμολογήθηκε 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ, κι αυτό κατόπιν διαπραγματεύσεων αφού η αρχική απαίτηση του ΟΟΣΑ έφθανε το 1,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, συντάχθηκε από Έλληνες.
Συγκεκριμένα, η σύμβαση που σύναψε ο ΟΟΣΑ με το Δημόσιο ανέλαβε να πληρώσει 600.000 ευρώ στο ΙΟΒΕ το οποίο θα λειτουργούσε ως υπεργολάβος του.

Με άλλα λόγια, οι αναλυτές του ΙΟΒΕ και πιθανόν κάποιοι εξωτερικοί συνεργάτες του θα έβγαζαν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Διαφορετικά δεν θα μπορούσε να εξηγηθεί γιατί το ΙΟΒΕ θα λάμβανε τα δύο τρίτα του τιμήματος.

Όμως, υπάρχει και συνέχεια.

Ασφαλείς πηγές αναφέρουν ότι ο ΟΟΣΑ ανέθεσε το υπόλοιπο μέρος της μελέτης σε πέντε Έλληνες εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα. Πρόκειται για τρεις δικηγόρους, για την ακρίβεια τρεις κυρίες, και δύο οικονομολόγους. Οι τελευταίοι δεν εργάζονται σε τράπεζες.

Η αμοιβή των πέντε εμπειρογνωμόνων ανέρχεται σε 300.000 ευρώ, σύμφωνα με πηγή.

Φυσικά, οι υπεύθυνοι του ΟΟΣΑ έλαβαν γνώση και ενέκριναν τα κείμενα που στάλθηκαν από την Αθήνα, ενώ πιθανόν έκαναν κάποιες παρεμβάσεις πριν καταλήξουν στο τελικό, εκτιμούν οι γνωρίζοντες.

Όλα αυτά πιθανόν εξηγούν κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν στις 600 και πλέον σελίδες της αποκαλούμενης έκθεσης του ΟΟΣΑ. Οι τελευταίες δεν είναι δυνατόν να είχαν υποπέσει στην αντίληψη ξένων αναλυτών χωρίς ελληνική καθοδήγηση.

Ίσως όλα αυτά εξηγούν και κάτι ακόμη: τις επανειλημμένες αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων σε πιθανές σκοπιμότητες που μπορεί να κρύβουν κάποιες απαιτήσεις των δανειστών. Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της «εργαλειοθήκης», οι απαιτήσεις στηρίζονται σε έργο Ελλήνων.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Leave A Comment