Καμμένος : Δεν κάνουμε πίσω θα πάρουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Ανυποχώρητη είναι η κυβέρνηση στο ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, όπως τόνισε ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι το θέμα των αποζημιώσεων είναι καταρχήν ηθικής φύσεως, ωστόσο, υπάρχουν και οι οικονομικές απαιτήσεις της χώρας από τις καταστροφές που έγιναν σε υποδομές καθώς και στον πολιτισμό.

Παράλληλα, προανήγγειλε τη μείωση του κόστους για τις αερομεταφορές που γίνονται με αεροσκάφη C-130 και ελικόπτερα Super Puma ενώ επανέλαβε ότι το δημόσιο θα διεκδικήσει δισεκατομμύρια από εταιρείες που είχαν δώσει μίζες προκειμένου να υπογράψουν συμβάσεις με το δημόσιο.

Για την υπόθεση των ελικοπτέρων, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει διαβιβάσει φάκελο στη βουλή που περιέχει πολιτικά πρόσωπα ενώ αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει χαρακτηρίσει άκυρη τη συμφωνία του δημοσίου με τη Siemens.

Αναφερόμενος στην αυριανή στρατιωτική παρέλαση, ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μέτρα που φέρνουν πιο κοντά τον κόσμο στις παρελάσεις και απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται για το λαϊκό χαρακτήρα των εκδηλώσεων είπε:

«Αλοίμονο αν χαρίσουμε τη δημοτική μουσική στη χούντα. Και ο Βελουχιώτης χόρευε τσάμικα».

Leave A Comment