Εξαρθρώθηκε η σπείρα «που σήκωνε» αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού! Ο τρόπος που πιάστηκαν «στα πράσα» είναι απίστευτος!

September 29, 2018
1,136 Views

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές συγκεκριμένων τύπων οχημάτων, ιδιαίτερα εμπορικών και με μεγάλη αγοραστική ζήτηση, όπως FORD, OPEL, TOYOTA και SMART.

Στο πλαίσιο εκτεταμένης, οργανωμένης και άρτια συντονισμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Δευτέρας, συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 24 έως 52 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή και σε απόπειρα, από άτομα που διαπράττουν διακεκριμένες κλοπές οχημάτων κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας όσον αφορά τα στοιχεία αναγνώρισης πλαισίου και κινητήρα, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Oι συλληφθέντες κατά το τελευταίο έτος είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική όργάνωση, η οποία προέβαινε σε κατ’ επάγγελμα κλοπές Ι.Χ. αυτ/των, με προτίμηση σε συγκεκριμένα μοντέλα που παρουσιάζουν μεγάλη αγοραστική ζήτηση.

Μέχρι και σήμερα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 75 κλοπές οχημάτων, έχοντας κατά αυτόν τον τρόπο αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 600.000€.

Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι οι κλοπές οχημάτων ξεπερνάνε τις 30.000 για το έτος 2017

Σύμφωνα με έγκυρη πηγή ο τρόπος που εξαρθρώθηκε η σπείρα είναι μια μικροσκοπική συσκευή gps, που είχε τοποθετηθεί σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα, από τον ιδιοκτήτη του. Όταν λοιπόν οι ληστές έκλεψαν το όχημα, ο ιδιοκτήτης χρησιμοποιώντας αυτό το gps που βρισκόταν εντός του αυτοκινήτου του, είχε ηχητική ζωντανή μετάδοση  ακούγοντας τα όσα λέγονταν μέσα στο αυτοκίνητο του όπως ονόματα αλλά και πως εξαφάνιζαν την κλεμμένη λεία τους. Φυσικά γνώριζε και σε ποια περιοχή βρισκόταν το αυτοκίνητό του, καθώς η συσκευή είχε την δυνατότητα να μεταδώσει το γεωγραφικό στίγμα μέσω της τεχνολογίας gps που διαθέτει. Παρόλο που η σπείρα είχαν άκρως επαγγελματικό και αρκετά ακριβό εξοπλισμό για να απενεργοποιούν συναγερμούς και συστήματα εντοπισμού η συγκεκριμένη συσκευή δεν έπεσε στην αντίληψή τους με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Το θύμα έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας, η οποία με την σειρά της διαπίστωσε για ποιους επρόκειτο και έτσι δεν άργησε να έρθει η σύλληψη των ληστών η οποίοι πιάστηκαν στα πράσα λίγο πριν την προσπάθειά του να περάσουν τα σύνορα προς γειτονική χώρα.

Αν ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν είχε την συγκεκριμένη συσκευή στο όχημά του το πιθανότερο ήταν να μη δει ξανά ποτέ το αυτοκίνητό του. Οι εγκληματική ομάδα είχε ήδη όλα τα απαραίτητα έγγραφα αλλά και άλλες πινακίδες που σημαίνει ότι θα περνούσε τα σύνορα πολύ εύκολα, όπως συνήθιζε να κάνει με πολλά αυτοκίνητα.

Η συγκεκριμένη συσκευή διατίθεται και στην Ελλάδα και ενδείκνυται μάλιστα για την προστασία:

  • του αυτοκινήτου, της μηχανής του ςφορτηγού σας
  • των παιδιών σας
  • των ηλικιωμένων που πάσχουν από αλτσχάιμερ ή γεροντική άνοια
  • των κατοικιδίων σας
  • ακόμα και του ίδιους σας του σπιτιού.

Όπως διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα του προϊόντος δεν χρειάζεται εγκατάσταση είναι πολύ διακριτικό μοιάζει σαν παιδικό παιχνίδι ή μπρελόκ και λειτουργεί με μία απλή κάρτα sim.

Μπορείτε να δείτε την μαγική συσκευή εδώ….

Leave A Comment