Εκτός εαυτού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας με την Κωνσταντοπούλου

March 18, 2015
655 Views

Με την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, το λόγο ζήτησε επί προσωπικού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο της προέδρου.

«Καταλαβαίνω την ένταση της προέδρου της Βουλής, δεν θα της είναι ευχάριστο να την “αδειάζει” η ίδια η κοινοβουλευτική της ομάδα να ανακαλεί το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία», είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και κατόπιν αναφέρθηκε στη στάση της ως προέδρου:

Απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου συνέχισε: “Θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι η ευθύνη της άσκησης των καθηκόντων του Προέδρου της Βουλής προσδιορίζεται με απόλυτη σαφήνεια στο σχετικό άρθρο. Έχετε μία υποχρέωση να προσπαθείτε να δημιουργείτε ένα κλίμα συναίνεσης και σύμπνοιας σε αυτή την αίθουσα. Πόσω μάλλον όταν οι ίδιοι οι βουλευτές δε σας δίνουν δικαιώματα να μπορείτε μιλάτε με ένα τέτοιο ακραίο και πολωτικό τρόπο και να δυναμιτίζετε διαδικασίες οι οποίες ήταν δεδομένες στα κοινοβουλευτικά πρακτικά”.

“Αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνετε της πλήρους εμπιστοσύνης της Βουλής” ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. “Δυο μήνες μετά δεν απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης τουλάχιστον της αξιωματικής αντιπολίτευσης” πρόσθεσε.

Στα θέματα που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου παίρνοντας το λόγο επί προσωπικού και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του βουλευτής, λέγοντας πως «δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από τη Siemens».

Στις κατηγορίες της προέδρου, απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι «πέφτει χαμηλά» και ζητώντας της να ανακαλέσει. «Αρνούμαι κατηγορηματικά, κατηγορίες ότι έχω πάρει από οποιονδήποτε, να ανακαλέσετε αμέσως», τόνισε ο βουλευτής.

Leave A Comment