15 χρονιά μετά από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία επί Νέα Δημοκρατίας το 2007 οι 63 νεκροί ακόμα δεν είδαν δικαίωση

spot_imgspot_img

Τα καμένα πτώματα των 63 ανθρώπων στην Ηλεία που συνέβη το 2007 με τις φονικές τότε πυρκαγιές να έχουν κάψει στην κυριολεξία όλη την χώρα με την ανίκανη και τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να μην έχει τιμωρήσει κανένα.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα ηλιακά φωτιστικά και να επιλέξετε αυτό που σας βολεύει.

15 χρόνια μετά και το αίμα αυτών των 63 ανθρώπων να είναι ακόμα στο σημείο υγρό και με τους συγγενείς τους να βλέπουν ένα σύσσωμο κράτος να είναι γύρο από την Νέα Δημοκρατία και να την προστατεύουν επικοινωνιακά τα ΜΜΕ.

Με την Αρτέμιδα τότε να γίνετε ο τόπος της κολάσεως και του μαρτυρίου για 25+ ανθρώπους που είχε κλείσει ο δρόμος από τις αρχές και τους έψηναν λες και ήταν απλά αναλώσιμοι. α Κρέστενα, ο Γρύλλος, η Ολυμπία, ο Καϊάφας, το Νεοχώρι, το Βρεστό, η Καλλιθέα, το Σάμικο, η Πλατιάνα, η Ζαχάρω, η Ανδρίτσαινα, η Κλινδία, το Μουζάκι, το Φανάρι, η Μάκιστος και πολλοί μικρότεροι οικισμοί επλήγησαν ανεπανόρθωτα. ο θρήνος δεν σταματάει όμως εκεί και 63 άνθρωποι καίγονται ζωντανή επί ημερών Νέας Δημοκρατίας.

Επί Νέας Δημοκρατίας τότε έτσι και τώρα επί Νέας Δημοκρατίας καίγονται οι μεγαλύτερες εκτάσεις που κάηκαν ποτέ με ανεπανόρθωτη ζημία όπως και σήμερα .Η Ελλάδα βιώνει την πρώτη και την μεγαλύτερη μέχρι τότε τραγωδία της.

Μπορείτε να δείτε εδώ όλα τα ηλιακά φωτιστικά και να επιλέξετε αυτό που σας βολεύει.

Περίπου 1.500 σπίτια κάηκαν ολοσχερώς και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Σχεδόν 4,5 εκατ. ελαιόδεντρα έγιναν στάχτη και μαζί τους περισσότερα από 60.000 ζωντανά. Για «ανείπωτη εθνική τραγωδία» έκανε λόγο τότε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η Νέας Δημοκρατία να φωνάζει ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με τον άνεμο και άλλες τέτοιες ανεύθινες δικαιολογίες που χρησιμοποιούνται και σήμερα από το ίδιο κόμμα απλά με άλλα πρόσωπα.
Ενώ στην ιστορία πέρασαν οι δηλώσεις του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα, περί «ασύμμετρης απειλής» -φράση που χρησιμοποιήθηκε και στις πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα – όσο και τα περί «Στρατηγού Ανέμου» που δυσκόλευε το έργο της κατάσβεσης.

Αρχικά το δικαστήριο καταδίκασε τους πέντε από τους 6 κατηγορούμενους και αποφάσισε ποινή 10 χρόνια με αναστολή στο τότε Νομάρχη Χαράλαμπο Καφύρα, τον πρώην δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο, την ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου, τον τότε πυροφύλακα Παναγιώτη Τσούρα και 5 χρόνια με αναστολή στον πυροσβέστη Νίκο Μιχαλόπουλο.Οι κατηγορούμενοι. Μία ολόκληρη κυβέρνηση πήγε ν αρίξει όλη την ευθύνη σε μία ηλικιωμένη για να κρύψει τις μίζες και την ανικανότητά της Η Σοφία Νικολοπούλου, Είναι η ηλικιωμένη που φέρεται να προκάλεσε τη φωτιά λόγο μαγειρέματος.

Τελικά σήμερα όλοι είναι έξω ελεύθεροι και ωραίοι και ασκού πολιτικοί κάποιοι από αυτούς και πάλι. πλήρωσαν 5 ευρώ δεν νιώθουν τύψεις κοιμούνται άνετοι τα βράδια και οι συγγενείς των ανθρώπων ακόμα με τα δάκρυα στα μάτια

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img