Αυτός ο επαγγελματικός κλάδος έχει την ευθύνη για την αύξηση του κορωνοϊού – Χαϊδεύει αυτιά η κυβέρνηση με ήπια μέτρα

spot_imgspot_img

Την στιγμή που όλη η χώρα βράζει από κρούσματα με το σημερινό αρνητικό ρεκόρ να σπάει με 2.166 κρούσματα εκ των οποίον τα 542 να είναι στην Αττική και τα 595 στην Θεσσαλονίκη η κυβέρνηση φαίνεται ότι ακόμα χαϊδεύει τα αυτιά των επιχειρηματιών χωρίς να έχει την αποφασιστικότητα να πάρει σοβαρά μέτρα.

Αυτό είναι το κουτί που δείχνει τα πάντα Live και δεν έχει συνδρομές

Ο καθηγητή επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης εξήγησε ότι για την τόσο μεγάλη αύξηση του κορωνοϊού ευθύνεται ξεκάθαρα η εστίαση. Μάλιστα ο βασικός λόγος για την αύξηση των κρουσμάτων είναι τα take away και ο λόγος είναι η μετάβαση από τους ανοιχτούς σε κλειστούς χώρους.

Ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε επιπρόσθετα πως αυτή η εκτόξευση των κρουσμάτων προκλήθηκε από την περιστασιακή κοινωνική συνεύρεση από ανοιχτό σε κλειστό χώρο που συμβαίνει περισσότερο τη νύχτα όταν η θερμοκρασία πέφτει. Όπως σημείωσε, η μετάδοση από φορέα που δεν φορά μάσκα σε κλειστό χώρο, είναι 10 φορές μεγαλύτερη από κάποιον που φορά. Ο ίδιος τόνισε πως πρέπει να αποφύγουμε τον συγχρωτισμό στους μικρούς χώρους, να περιορίσουμε τις κοινωνικές μας επαφές, να περιοριστούμε στην «κοινωνική φούσκα» μας.

Αυτό είναι το κουτί που δείχνει τα πάντα Live και δεν έχει συνδρομές

Το επόμενο βήμα που εξετάζει η κυβέρνηση είναι να σταματήσει και το take away αφήνοντας τις επιχειρήσεις να λειτουργούν μόνο με delivery.

H κυβέρνηση παρόλο που δίνει μάχη για το καλό όλων ανάμεσα σε ανυπάκουους πολίτες και σε επιχειρηματίες που κοιτούν μόνο τα συμφέροντά τους καλείται τώρα να λάβει και επιπρόσθετα μέτρα. Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να χαϊδεύει αυτιά και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους επιχειρηματίες που ευθύνονται για την τεράστια αύξηση και να κλείσει επ αορίστου και άμεσα όλη την εστίαση, τα take away και τα delivery ώστε να μείωση την εξάπλωση του ιού.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img