Δεν έρχονται στην Ελλάδα Ευρωπαίοι και Ρώσοι – Δύσκολα τα πράγματα για τον τουρισμό φέτος – o Μητσοτάκης με τις πολιτικές τους χαντάκωσε την χώρα

spot_imgspot_img

Την πλάτη μας γυρίζουν απ ότι φαίνεται και οι Ετρωπαίοι και οι Ρώσοι παρόλο που η ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάκουσε σε όλες τις εντολές της ίδιας και της Αμερικής στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αυτό φαίνεται από την κίνηση που είχε η χώρα μας το τριήμερο της 25ης Μαρτίου που σύμφωνα με τον ΕΞΑΑ ήταν πολύ μειωμένη σχεδόν μηδενική από αφίξεις εξωτερικού. Μάλιστα σε συνέντευξη που έδωσε στην Ναυτεμπορική ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) και β’ αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Ευγένιος Βασιλικός κάνει λόγο για διάψευση προσδοκιών για την φετινή τουρκική σεζόν. Σύμφωνο με τον ίδιο «η τουριστική κίνηση στην Αθήνα αφενός δεν είναι αυτή που αναμενόταν πριν εκδηλωθούν τα γεγονότα στην Ουκρανία, αφετέρου βασίζεται σε μια πολιτική χαμηλών τιμών, η οποία σίγουρα δεν βοηθά την ξενοδοχία της Αθήνας να ανανήψει μετά από μια σειρά ετών κρίσης – και σε συνεχεία δύο ετών πανδημίας που πραγματικά “πάγωσαν” και “καθήλωσαν” την τουριστική και ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία συγκριτικά με τις βασικές πόλεις ανταγωνιστές της Αθήνας, όπου η μέση τιμή της Αθήνας είναι η μόνη που εμφανίζει μείωση έναντι του 2021 (!) και συγκεκριμένα κατά 5,9%, τη στιγμή που όλες οι λοιπές πόλεις-ανταγωνιστές σημειώνουν αυξήσεις από 23,4% το λιγότερο (Παρίσι) έως και 115,9% (Λονδίνο)».

Μάλιστα ο ίδιος κάνει αναφορά πως μηδενίζονται οι θετικές αναφορές και οι προβλέψεις για το 2022 και για καλύτερες πληρότητες και κάνει λόγο για τεράστια έξοδα ενέργειας που καθιστούν την βιωσιμότητα των ελληνικών ξενοδοχείων δύσκολη.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ευρωπαίοι γυρίζουν την πλάτη στην Ελλάδα και επιλέγουν για φέτος περισσότερο την κεντρική Ευρώπη και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα ενώ με τις πολιτικές Μητσοτάκης η Ελλάδα δεν έχει τουριστικά φέτος ούτε τους Ρώσους.

Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι ούτε ο Απρίλιος φαίνεται να έχει κίνηση στην χώρα μας διότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προκαταβολές και μάλιστα είναι αρκετά απαισιόδοξος ακόμα και για το καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα είναι εκτεθειμένη των πολιτικών που εφάρμοσε μία παρέα επικίνδυνων πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της διπλωατικής τους ανικανότητας που έστρεψαν του Ρώσους σε άλλους τουριστικούς προορισμούς αλλά και τους Ευρωπαίους να κάνουν μεταξύ τους τουριστικές συμφωνίες αφήνοντας την Ελλάδα απλά απ έξω και δίνοντάς της εντολές μόνο να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img