Κινδυνεύει το δολάριο δεν το εμπιστεύονται πολλές αγορές κερδίζει έδαφος το Ρούβλι – Πάμε για νέα παγκόσμια σταθερά.

spot_imgspot_img

FT: Οι δυτικές κυρώσεις κινδυνεύουν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και να αλλάξουν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Οι αντιρωσικές κυρώσεις από τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κυρώσεων επί των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό το διεθνές οικονομικό τοπίο. Όπως ανέφερε την Πέμπτη η βρετανική εφημερίδα Financial Times, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ουάσιγκτον, με μεγάλη πιθανότητα, θα αρχίσει να διαμορφώνεται στον κόσμο ένα εναλλακτικό οικονομικό σύστημα.

Το δημοσίευμα σημείωσε ότι, παρά τη ρητορική των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, στην πραγματικότητα, οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν καταδικάστηκαν από ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μόνο από έναν «συνασπισμό υπό την ηγεσία της Δύσης», ο οποίος θα μπορούσε να έχει «σημαντικές συνέπειες για την το μέλλον των διεθνών οικονομικών».

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, οι FT, σε αυτό το πλαίσιο, επέστησαν την προσοχή στα «μακροπρόθεσμα σχέδια» της Κίνας να καταστήσει το γιουάν ένα πολύ πιο σημαντικό νόμισμα σε παγκόσμιους διακανονισμούς, η εφαρμογή του οποίου μπορεί να επιταχυνθεί στο πλαίσιο της αντίδρασης των δυτικών χωρών στα γεγονότα στην Ουκρανία. Ως μέρος αυτής της στρατηγικής, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας θα μπορούσε να επιταχύνει την πρόοδο του συστήματος τραπεζικών μεταφορών CIPS, το οποίο χρησιμοποιείται ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες και θεωρείται ως εναλλακτική λύση στο SWIFT.

Πηγή: ТАСС

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img