Εθνική ήττα οι δηλώσεις Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία: Ρίχνει το βάρος στην Ελλάδα και δείχνει σε ποια θέση έχουν κατατάξει την Ελλάδα και την κυβέρνηση Μητσοτάκη και πια είναι η πραγματική βαρύτητας της χώρας μας στο ΝΑΤΟ

spot_imgspot_img

Τελικά η ηττοπαθής πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και τρία χρόνια, όχι μόνο δεν έφερε αποτέλεσμα στην διεθνή σκηνή αλλά απ΄ ότι φαίνεται μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ σε ένα θερμό επεισόδιο με τις ευλογίες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Η δουλοπρεπής κυβέρνηση Μητσοτάκη και η αδυναμία να διαπραγματευτεί οποιαδήποτε εντολή από του Αμερικάνους και τους Γερμανούς που αφορούν το εθνικό μας συμφέρον δεν εκτιμήθηκε ούτε στο ελάχιστο από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες πέρασαν από την αλλαγή πολιτικής στάσης της Σουηδίας που είναι ράπισμα στις ελληνικές διεθνής θέσεις και αγκαλιάζοντας την Τουρκία στις απαιτήσεις της. Σήμερα ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έκανε εκ νέου απίστευτα κακές δηλώσεις για την Ελλάδα με την Ελληνική κυβέρνηση να μην ζητάει εξηγήσεις και να μη διεκδικεί τίποτα απολύτως ούτε καν την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς της.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο με την απάντησή του να δίνουν περισσότερο έδαφος στην Τουρκία και να νομιμοποιεί έμμεσα τις Τουρκικές προκλήσεις βαφτίζοντάς τες διαφορές μεταξύ χωρών. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η Τουρκία με την Ελλάδα έχουν διαφορές να κάτσουν να τα βρούν χωρίς να μπερδευτεί κανείς. Δεν πρόκειται να βάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία και η Ελλάδα καλά θα κάνει να ακούσει την Τουρκία.

Επ ακριβώς όλη η δήλωση του Τουρκόφιλου Γενς Στόλτενμπεργκ:

«Το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία 30 χωρών, με διαφορετική γεωγραφία, ιστορία και πολιτικά κόμματα. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μερικές φορές υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ των χωρών μας. Όμως οι διαφορετικές απόψεις και οι συζητήσεις αποτελούν ουσιαστικό μέρος των δημοκρατιών μας. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Τουρκία είναι αφοσιωμένοι Σύμμαχοι εδώ και δεκαετίες και κάθε μέρα, η Ελλάδα και η Τουρκία συνεργάζονται στο ΝΑΤΟ, μαζί με άλλους 28 Συμμάχους, για να αντιμετωπίσουν τις πιο πιεστικές προκλήσεις ασφαλείας. Η Μεσόγειος είναι ζωτικής σημασίας για το ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, η Τουρκία, πολλοί Σύμμαχοι και άλλες χώρες επιχειρούν εκεί σε τακτική βάση. Στο παρελθόν υπήρξαν ατυχήματα με ελληνικές και τουρκικές δυνάμεις και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στη μείωση του κινδύνου τέτοιων ατυχημάτων στο μέλλον. Είναι προς το συμφέρον όλων να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων καταστάσεων. Το 2020, το ΝΑΤΟ βοήθησε στη δημιουργία στρατιωτικού μηχανισμού απεμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τη μείωση του κινδύνου επεισοδίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό περιλαμβάνει μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της απεμπλοκής στη θάλασσα ή στον αέρα. Προτρέπουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να λύσουν τις διαφορές τους στο Αιγαίο με πνεύμα εμπιστοσύνης και συμμαχικής αλληλεγγύης. Αυτό σημαίνει αυτοσυγκράτηση, μετριοπάθεια και αποχή από κάθε ενέργεια ή ρητορική που θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση. Σε μια εποχή που ο πόλεμος του (σ.σ. προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν κατά της Ουκρανίας έχει διαλύσει την ειρήνη στην Ευρώπη, είναι ακόμη πιο σημαντικό για τους Σύμμαχους να είναι ενωμένοι.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img