Ετοιμάζονται κατασχέσεις σε Ρώσους στην Ελλάδα στο πλαίσιο κυρώσεων που μας διατάσσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ

spot_imgspot_img

Περισσότερα από 1000 άτομα έβαλε στο στόχαστρο η Ελλάδα και η Ράμπο της εφορίας ώστε να βρούνε τα περιουσιακά τους στοιχεία ή τις καταθέσεις που κατέχουν στην χώρα μας και να προχωρήσουν σε κατασχέσεις στο πλαίσιο των κυρώσεων που διέταξε η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στην ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει σε Ρώσους πολίτες.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Πριν από περίπου έναν μήνα, πέντε στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες (ή της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος όπως είναι ευρέως γνωστή) ανέλαβαν μία πολύ συγκεκριμένη αποστολή: Παρέλαβαν τη λίστα με τα περίπου 1.000 ονόματα φυσικών προσώπων και οντοτήτων από τη Ρωσία, στα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει κυρώσεις.

Αποστολή τους, να εντοπιστούν και να «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων αυτών στην Ελλάδα.

Έκτοτε, όπως αποκαλύπτει το newmoney.gr, έχουν επιδοθεί σε ένα διαρκές κυνηγητό. «Σκανάρουν» τα πάντα: Τραπεζικούς λογαριασμούς, εφορίες, ΑΦΜ, υποθηκοφυλακεία, μητρώα επιχειρήσεων, ενώ έχει ζητηθεί συνδρομή ακόμα και από συμβολαιογράφους. Παράλληλα, ανταλλάσσουν πληροφορίες με αντίστοιχες αρχές άλλων ευρωπαϊκών κρατών. «Είναι μία επίπονη και δύσκολη προσπάθεια» εξηγούν πηγές της Αρχής.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι κυρώσεις για πάγωμα που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ και εφαρμόζει η Ελλάδα. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται, πλέον, όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί με ποσά άνω των 100.000 ευρώ που ανήκουν σε Ρώσους πολίτες.

Η χώρα μας έχει κάνει και επισήμως πλέον εχθρό την Ρωσία χωρίς κανένα άμεσο πρόβλημα ή καμία απειλή μέχρι τώρα με την υποτακτική της στάση λέγοντας σε όλα ναι σε Αμερική και Γερμανία.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Στον αντίποδα την ίδια στιγμή που η Ελλάδα εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές κυρώσεων η Αμερική δια στόματος Βικτώρια Νουλάντ αναγνωρίζει έμμεσα τα κατεχόμενα ως ανεξάρτητο κράτος.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img