Οι Έλληνες φτωχότεροι και από τους Τούρκους ακόμα και μετά την κατάρρευση της Τουρκικής οικονομίας και από τις φτωχότερες χώρες στην Ευρώπη

spot_imgspot_img

Η Ελλάδα βιώνει μία από τις χειρότερες περιόδους ακόμα και από το 2008 όταν η χώρα έμπαινε στα μνημόνια. Η Ελληνική οικονομία έχει καταρρεύσει και παρατηρείται η αναγκαστική συσσώρευση πλούτου που επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συγκεκριμένες οικογένειες και επιχειρηματίες. Ας δούμε όμως τα νούμερα που ποτέ δεν χρειάζονται ερμηνείες αλλά μιλάνε από μόνα τους.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο κατώτατος μισθός στην Τουρκία είναι 276,04 ευρώ ενώ στην Ελλάδα είναι 558ευρώ. Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να σχηματίσει όμως λάθος συμπεράσματα διότι δεν συνυπολογίσουμε τα έξοδα και τις αναλογίες σε σχέση με τον μισθό. Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τα ΜΜΕ της τηλεόρασης τα νούμερα μόνο των μισθών προβάλουν την Τουρκία ως χώρα που αγγίζει τα όρια ακραίας φτώχιας για να καλύψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελληνική εξαθλίωση μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς.

Η μέση τιμή βενζίνης στην χώρα είναι 1,71ευρώ ενώ στην Τουρκία είναι 0.872ευρώ αυτό δείχνει ότι ένας Τούρκος για 100 λίτρα βενζίνη τον μήνα θα ξοδέψει 87.2ευρώ ενώ ένας Έλληνας 171 ευρώ.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η μέση τιμή κιλοβατώρας στην Τουρκία είναι 0.051 ενώ στην Ελλάδα είναι 3,6 φορές υψηλότερη με τιμή 0.187 Συνεπώς αν πάρουμε την μέση κατανάλωση του ρεύματος ενός μέσου νοικοκυριού 500 Kwh τότε ο Έλληνας θα πληρώσει 93,5 ευρώ ενώ ο Τούρκος 25,5. Εδώ δε αν συνυπολογίσουμε τους έξτρα φόρους που έχει ο λογαριασμός ρεύματος η διαφορά γίνεται χαώδης με τον Ελληνικό λογαριασμό να φτάνει στα 120 ευρώ ενώ στην Τουρκία μόλις στα 28,20 ευρώ.

Η μέση τιμή ενοικίου στην Ελλάδα είναι στα 380 ευρώ ενώ στην Τουρκία είναι μόλις στα 90ευρώ.

Επίσης στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η Τουρκία έχει μεγάλα εργοστάσια παραγωγής σε ηλεκτρικά είδη που πωλούνται σε πολύ φθηνές τιμές για παράδειγμα μία τηλεόραση 55 άρα εντός Τουρκίας από τουρκική μάρκα κάνει μόλι2 120 ευρώ ενώ στην Ελλάδα η ίδια μάρκα πωλείται στα 420 ευρώ.

Τα είδη πρώτης ανάγκης είναι περίπου 2,8 φορές φθηνότερα από την Ελλάδα.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Με δεδομένου λοιπόν τις αναλογίες αν κάτσει κάποιος και συνυπολογίσει τα έξοδα διαβίωσης θα διαπιστώσει με λύπη ότι οι Έλληνες είναι φτωχότεροι από τους Τούρκους παρόλη την κατάρρευση που έχει υποστεί η οικονομία τους. Επίσης θα διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα ο μισθός τελειώνει στις 18 του μήνα ενώ στην Τουρκία μπορεί κάποιος να κάνει αποταμίευση το υπέρογκό ποσό των 13 ευρώ κάθε μήνα.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων από τους ελαφρόμυαλους που θα διαβάσουν το άρθρο δεν θέλει να δείξει ότι οι Τούρκοι ζουν πλουσιοπάροχα ή ότι δεν υπάρχει φτώχια στην γειτονική χώρα αλλά να αποδομήσει το αφήγημα των τηλεοπτικών ΜΜΕ που παίρνουν εντολές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συντηρήσουν την επικοινωνιακή του εικόνα αλώβητη προβάλλοντας μονίμως την φτωχοποίηση της Τουρκικής οικονομίας αποκρύπτοντας την Ελληνική φτωχοποίηση που έχει φέρει η κυβέρνηση και πολιτική Μητσοτάκη.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img