Γιατί μαμά εγώ πρέπει να κρυώνω και να κάθομαι στο πεζοδρόμιο για να κάνω μάθημα

spot_imgspot_img

Στην θέα αυτής της φωτογραφίας ένοιωσα ένα ρίγος. Ένα ρίγος που συνοδευόταν από οργή, από αγανάκτηση και από θλίψη ταυτόχρονα.

Πρώτα τα βάζω με τον ίδιο μου το εαυτό, γιατί ακόμα δεν κατάφερα να αλλάξω τον κόσμο και να τον κάνω λιγότερο σκληρό, λιγότερο ανίκανο, λιγότερο τυφλό και ξεδιάντροπο χωρίς να κοιτάει μόνο το προσωπικό του συμφέρων με μικροπολιτικές αντιλήψεις. Θυμώνω γιατί δεν κατάφερα να κάνω τον κόσμο να γυρίσει την πλάτη σε ένα σάπιο πολιτικό σύστημα με σάπιους υποστηρικτές του. Θυμώνω γιατί νιώθω τον εαυτό μου μεγαλώνοντας να αποδέχεται λίγο λίγο όλο και περισσότερο την ανισότητα, την αναξιοκρατία, και την υποκρισία. Θυμώνω γιατί γίνομαι και εγώ ένα με όλα αυτά που απεχθάνομαι.

Ξεκίνησα κάποτε αυτό το site το 2014 και μέχρι σήμερα αγκαλιάστηκε από εκατομμύρια μοναδικούς αναγνώστες που ξεπέρασαν τα 16.000.000 μέχρι σήμερα. Το ξεκίνησα γιατί πίστευα ότι αυτή η Ελλάδα δεν μου αξίζει. Δεν αξίζει σε εμένα και τα παιδιά μου. Τα εισοδήματά μου δεν ξεπερνούσαν ποτέ τα 600 με 700 κάθε μήνα ήμουν σε χειρότερη μοίρα από τους περισσότερους αναγνώστες μου. Δεν είχα καν υπολογιστή για αρκετό διάστημα, δεν είχα ρεύμα κάποιες φορές, ούτε ίντερνετ αλλά η αναγκαιότητα της αντίδρασης ήταν τόσο δυνατή που δεν σταμάτησα στιγμή να λέω την άποψή μου με αιχμηρό τρόπο. Μετά από 5 επισκέψεις της ασφάλειας σπίτι μου και μετά από 23 κλίσεις τους εισαγγελέα για τα γραφόμενά μου. Αποφάσισα να ασχοληθώ με ένα project που είχα στο μυαλό μου χρόνια για ένα χρόνο αφιερωμένος σε αυτό άφησα πίσω τους μπελάδες της αντίδρασης και της ελεύθερης άποψης μέσω του scoops και αφιερώθηκα σε αυτό. Σήμερα έχω καταφέρει να έχω αρκετά καλό εισόδημα για την εποχή μας. Και κινδυνεύω να χαθώ στον βυθό της λήθης. Αλλά πάντα υπάρχει ένα παράσιτο που δρα μέσα μου και με ωθεί να αντιδράσω ακόμα ποιο δυνατά και πιο ισχυρά.

Ένιωσα πως είναι να κρυώνεις το χειμώνα, ένιωσα πως είναι να ζεις σε μια αβεβαιότητα, να μην έχεις καν τα απαραίτητα για μεγάλο διάστημα, Ένοιωσα πως είναι απλά να υπάρχεις χωρίς όνειρα.

Για αυτό φίλε μου το μήνυμα αυτό πάει σε εσένα που έμεινες ακλόνητος που θεωρείς τον εαυτό σου ακόμα επαναστάτη, που θεωρείς ότι έχεις μείνει εδώ όρθιος χωρίς να κρύβεσαι πίσω από την σταθερότητα που σου χαρίστηκε. Για σένα που θεωρείς ακόμα ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.

Εγώ δηλώνων ανίκανος να το κάνω . Εσύ όμως που δηλώνεις ικανός δείξε μου τον δρόμο. Δείξε μου πως αυτές οι εικόνες δεν αξίζουν σε μία σάπια κοινωνία όπως αυτή που έχουμε χτίσει. Δείξε μου ότι καμία οικογένεια και κανένα παιδί δεν πρέπει να ζει τέτοιες καταστάσεις.

Εγώ δηλώνων ανίκανος να αντιδράσω αλλά δεν θεωρώ ακόμα ότι μου αξίζει μία τέτοια Ελλάδα.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img