Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συζητάει για αποστρατικοποίηση νησιών στις διερευνητικές επαφές

spot_imgspot_img

Η ανεπάρκεια των Ελλήνων πολιτικών φαίνεται ότι θα κοστίσει στην χώρα μας μαζί με την εθνική αξιοπρέπεια και γη αλλά και θάλασσα. Σε επικίνδυνα νερά αλλά και σε απόλυτα κυρίαρχη θέση έχει βρεθεί εν τέλη η Τουρκική μεριά σε αντίθεση με τα ελληνικά ΜΜΕ που προπαγανδίζουν καθημερινά την δήθεν ελληνική υπεροχή στην διαπραγματευτική σκακιέρα.

Δείτε επίσης: Το ηλεκτρονικό sex shop με τα πιο Luxury ερωτικά παιχνίδια, την μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές.

Ο Τούρκος πρόεδρος όχι μόνο δεν έκανε βήμα πίσω, όχι μόνο δεν άλλαξε την ατζέντα του αλλά έβαλε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την Ελληνική κυβέρνηση υπό τους δικούς του όρους και σαν καλό μαθητούδι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του έθεσε όλα αυτά που είχε προαναγγείλει. Από την άλλη μεριά η ελληνική κυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και δεν τήρησε ούτε μία δέσμευσή της.

Η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, δηλαδή νησιά που δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό.

Ήταν ο 61ος γύρος των λεγόμενων διερευνητικών επαφών που συμφωνήθηκε να επανεκκινήσουν προκειμένου να επιχειρηθεί η συζήτηση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τα φλέγοντα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου με αιχμή την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.

Κατά πληροφορίες, στις συζητήσεις παρέστη και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης. Περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Δευτέρας, η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία αναμένεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος της επιστροφής στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Το ηλεκτρονικό sex shop με τα πιο Luxury ερωτικά παιχνίδια, την μεγαλύτερη ποικιλία και τις καλύτερες τιμές.

Ακολούθως, σήμερα ή αύριο, οι πρέσβεις Αποστολίδης και Κουγιού αναμένεται να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια (ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με την ηγεσία της Κομισιόν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ) για τις τουρκικές θέσεις όπως παρουσιάστηκαν στις τρίωρες συζητήσεις της Κωνσταντινούπολης.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img