Ολοταχώς προς αύξηση των εβδομαδιαίων rapid test στους ανεμβολίαστους από τα 10 ευρώ στα 20 ευρώ

spot_imgspot_img

Η θα πεινάσεις η θα εμβολιαστείς είναι το δίλημμα που βάζει η κυβέρνηση στους πολίτες που επιλέγουν να μη κάνουν το εμβόλιο μέχρι της μία Σεπτεμβρίου. Και ο λόγος είναι απλός. όλοι οι φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ), Ένωση Ιατρών Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΝ.Ι.-Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) τονίζουν ότι είναι αδύνατον να γίνει το τεστ με 10 ευρώ διότι πολύ απλά το λειτουργικό κόστος είναι τα 12 ευρώ σε κάθε τέστ.

Δείτε επίσης αυτό είναι το κουτί που σας δίνει την δυνατότητα να τα δείτε όλα δωρεάν!

Μάλιστα τονίζουν ότι: «Συνυπολογίζοντας δε τον όγκο των ιατρικών πράξεων που θα ζητούνται ανά ημέρα, που μέχρι προσφάτως στον ιδιωτικό τομέα ήταν 50.000 rapid test /ημέρα και τα οποία υπολογίζονται ότι θα ξεπεράσουν τα 250.000 τεστ ημερησίως, είναι αντιληπτό ότι ένα εργαστήριο θα πρέπει να επενδύσει σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι αδύνατο να γίνει με την τιμή αυτή».

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βρίσκεται μπροστά σε μία σκανδαλώδη απόφαση η οποία είναι η αύξηση του κόστους από τα 10 ευρώ στα 20 ευρώ και λόγος είναι ότι αν συνυπολογιστούν οι φόροι και οι κρατήσεις τότε θα μείνει το πολυπόθητο ποσό των 12 ευρώ. Μία άλλη λύση που προτείνουν οι σύνδεσμοι πρωτοβάθμιας υγείας είναι να καλυφθεί από το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία η διαφορά που θα προκύψει διότι οι ανεμβολίαστοι έχουν καταβάλει και αυτοί τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές με τους εμβολιασμένους, πράγμα που από ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν υπολογίζει και δεν είναι διατεθειμένη να κάνει θέλοντας να πιέσει προς τον εμβολιασμό και να πνίξει οικονομικά του ανεμβολίαστους μεταφέρνοντάς τους εξολοκλήρου το βάρος του κόστους.

Δείτε επίσης αυτό είναι το κουτί που σας δίνει την δυνατότητα να τα δείτε όλα δωρεάν!

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img