Περίεργο φαινόμενο στην λίμνη Κερκίνη – Εκατοντάδες τέλοιοι κύκλοι στον πυθμένα της λίμνης (Βίντεο)

spot_imgspot_img

Η γοητεία της φύσης είναι αστείρευτη και δεν σταματάει ποτέ να μας εκπλήσσει. Μερικές φορές μάλιστα είναι τόσο εντυπωσιακή που δίνουν σε πολλούς το έναυσμα για θεωρίες εξωγήινων και μυστήριου.

Eδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη και πιο Luxury συλλογή από δονητές και strap στις οικονομικότερες τιμές.

Ωστόσο σε αυτή την περίπτωση παρόλο που το φαινόμενο αυτό είναι πολύ εντυπωσιακό, αυτοί την φορά δεν μας επισκεφτήκαν εξωγήινοι πολιτισμοί, ούτε άφησαν κάποιο σημάδι.

Σύμφωνα με το infonews24 το οποίο και επικοινώνησε με τον Γενικό Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης Θεόδωρο Ναζηρίδη, ο οποίος εξήγησε το εκπληκτικό, πως οι κύκλοι φαίνεται ότι δημιουργούνται σε περιοχές με υδρόβια βλάστηση. Το κέντρο του κύκλου είναι το σημείο όπου βρίσκεται η ρίζα των φυτών, η οποία, φυσιολογικά, είναι λίγο πιο ψηλά, ενώ η περιοχή γύρω από τη ρίζα υποχωρεί λιγάκι και έτσι, με μια ψιλή βροχή, σχηματίζονται αυτοί οι κύκλοι στη μεγάλη αυτή επιφάνεια.

«Με εντονότερη βροχή θα εξαφανιστούν οι κύκλοι. Για να το δει κάποιος πρέπει να βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο σημείο. Είναι προσωρινό φαινόμενο. Η φύση, βέβαια, δεν σταματά να μας μαγεύει», δήλωσε ο κ. Ναζηρίδης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Eδώ θα βρείτε την μεγαλύτερη και πιο Luxury συλλογή από δονητές και strap στις οικονομικότερες τιμές.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img