Ραγδαία αύξηση αστέγων στην Ελλάδα δεν μπορούν να πληρώσουν ενοίκιά και ζουν οικογένειες σε αυτοκίνητα

spot_imgspot_img

Με τον φόβο να μη βρεθούν στον δρόμο ζουν χιλιάδες Έλληνες μετά τις τεράστιες αυξήσεις ενοικίων που έχουν υποστεί. Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα παρόλο που δουλεύουν και τα δύο ενήλικα μέλη της οικογένειας. Σε μία σύγχρονη εποχή δουλείας έχει εξελιχθεί η ελληνική κοινωνία, με τους οικονομικά ασθενέστερους να είναι υποχρεωμένοι πλέον να εργάζονται σε δύο ή και τρεις δουλείες για να πληρώνουν το ενοίκιο τους ώστε να έχουν μία στέγη πάνω από το κεφάλι τους ακόμα και σε σπίτια που πολλές φορές είναι σχεδόν ακατάλληλα για διαμονή.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Από την άλλη και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και κυρίως οι μεγαλοϊδιοκτήτες άνω των 10 ακινήτων δείχνουν ένα πολύ σκληρό πρόσωπο ακόμα και σε καλούς και συνεπής ενοικιαστές ετών μετά τις λήξεις των συμβολαίων. Με την λογική όλα είναι χρήμα συναντάμε αυξήσεις μέχρι και 400% σε οικογένειες αδιαφορώντας πως θα πληρωθούν τα ενοίκιά.

Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την σημερινή κατάσταση στις ενοικιάσεις ακινήτων ως βασική κατοικία είναι κάτι που δίνει ακόμα περισσότερο θάρρος στους ιδιοκτήτες βλέποντας ένα κράτος να τους στηρίζει εξ ολοκλήρου στην ανάλγητη συμπεριφορά τους προς τους ενοικιαστές και να τους θέτει σε θέσει Βασιλέα ενώ ταυτόχρονα να θέτει σε θέση σύγχρονου δούλου τον ενοικιαστή.

Το αποτέλεσμα αυτής της λογικής έχει αυξήσει δραματικά τα ποσοστά των αστέγων και των αυτοκτονιών στην Ελλάδα του 2022 ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει μεγάλα κέρδη στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι υπάρχουν ολόκληρες οικογένειες που έχουν κάνει το αυτοκίνητό τους σπίτι λόγο αδυναμία πληρωμών αυτών των τεράστιων ενοικίων και των λογαριασμών ΔΕΚΟ αλλά φοβούμενη μη τους πάρει η πρόνοια τα παιδιά δεν θέλουν να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία τους και την κατάστασή τους.

Ωστόσο η κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία μοιάζει να δημιουργεί ένα ταξικό χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών και να υποβόσκει μία τάση οργής και μίσους που θα μπορούσε αν δεν δοθεί η δέουσα προσοχή ένα σοβαρό πρόβλημα.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img