Σε παρακαλώ μη κόβεις το ρεύμα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου

spot_imgspot_img

Έφτασε η μέρα που η αξιοπρέπεια έγινε ιδεατό. Έφτασε η μέρα που η ανέχεια και η φτώχεια ορίζουν τις ευκαιρίες την εξέλιξη και δημιουργούν το ρήγμα ανάμεσα στο άξιο και στο αξίωμα.

Κάπου εδώ κύριε και κυρία τελείωσε η εξέλιξη της κοινωνίας σου. Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να δεις κατάματα σαν πολίτης της έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια. Έμαθες να γυρίζει το κεφάλι από την άλλη όμως και να μην βλέπεις αυτό που σου προκαλεί πόνο και θλίψη. Έμαθες να είσαι κρυμμένος καλά στην γυάλινη σφαίρα των συμφερόντων σου. Για κάθε πολιτικό ανίκανο κρύβονται πίσω του χιλιάδες Έλληνες πολίτες που είναι υπεύθυνοι. Για κάθε ψέμα, κρύβονται χιλιάδες στόματα που το αναπαρήγαγαν, για κάθε λαό υπάρχει πάντα και το τίμημα των επιλογών του.

Και σήμερα είσαι απέναντι σε αυτό. Σήμερα θα πρέπει να ζείς με όλα αυτά που αύριο θα τα συναντάς συνεχώς στην καθημερινότητά σου. Ναι εσύ τα δημιούργησες Έλληνα με τις επιλογές σου, είσαι συνένοχος και όχι αμέτοχος όπως θες να πιστεύεις και είσαι υποχρεωμένος να ζεις με αυτό από εδώ και πέρα.

Η οικονομική φτώχεια είναι κάτι που μπορείς να το παλέψεις αγαπητέ πολίτη – ψηφοφορέ της Ελλάδας. Η φτώχεια όμως στο όραμα της εξέλιξης για την κοινωνία σου δεν μπορείς να το παλέψεις γιατί πρέπει πρώτα να φτάσεις στο επίπεδο να το αντιληφθείς. Αλλά βλέπεις είναι λογικό να μην το έχεις. Είναι λογικό όταν έχεις μάθει να πορεύεσαι περισσότερο από 60 χρόνια με βασικό σου όπλο την υποκρισία και την μικροπολιτική για προσωπικά συμφέροντα. Είναι λογικά να είσαι πραγματικά φτωχός και να θεωρείς ότι είσαι εύπορος γιατί πολύ απλά δεν έφτασες ποτέ στο επίπεδο να αντιληφθείς ότι το κοινωνικό συμφέρον, η αξιοκρατία, η αξιολόγηση , η ίση κατανομή. Είναι αυτά που θα πρέπει να έχει μία κοινωνία ανθρώπων.

Μπορείς σήμερα να κοιμάσαι όμορφα στην ζέστη που έχει το σπίτι σου, Να χαρείς την θέα από την μπαλκονάρα σου. Να θεωρείς ότι όλα αυτά που έχεις τα απέκτησες με την αξία σου και με την μαγκιά σου. Αλλά ξέρεις μέσα σου ότι και εσύ περασες από τον δρόμο της υπόκλισης. Πέρασες αγαπητέ μου όσο και να θες να το κρύψεις από διάφορες ποδιές. Γιατί ήξερες τι έπρεπε να κάνεις για να είσαι σήμερα ένας ακόμα ανίκανος – ικανός.

Αλλά μέσα σου ξέρεις την αλήθεια και όσο και αν κρύβεσαι αγαπητέ πολίτη εσύ φταις. Ε μη γυρίζεις το κεφάλι από την άλλη. Έλα να σου δείξω το αύριο.

Βλέπεις εκείνη την γυναίκα στο πεζοδρόμιο με τα δύο της παιδιά, Αυτή ήταν κάποτε η γυναίκα σου, βλέπεις το παιδί εκείνο που δουλεύει για 300 ευρώ και ζει σε ένα κρύο σπίτι; Eκείνο είναι το παιδί σου, βλέπει την κατσαρόλα του άδεια. Έτσι είναι για περισσότερα από 3 – 4χρόνια. Βλέπεις αυτόν το τύπο που πηδάει από την γέφυρα; Αυτός είσαι εσύ φίλε μου γιατί είδες την αλήθεια και τι ακριβώς δημιούργησες. Αυτή την κοινωνία έχεις φτιάξει.

Γι αυτό σήμερα προσπάθησε να σωθείς μη πηδήξεις από την γέφυρα. Στήριξε αυτούς που έχουν αναγκη σήμερα για τα αναγκαία και ας έχεις λιγότερα αύριο. Γιατί έτσι φτιάχνονται οι κοινωνίες.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img