Υπέκυψε τελικά η Σουηδία χέρι χέρι με Τουρκία και τον φιλότουρκου γγ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ

spot_imgspot_img

Μία είδηση της τελευταίας στιγμής που ταράζει πολύ τα νερά της περιοχής μας. Μετά την απογευματινή βαρκάδα του φιλότουρκου Στόλτενμπεργκ και της Σουηδής πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στο ΝΑΤΟ και το Τουρκικό ΒΕΤΟ έρχεται να ταράξει τα νερά.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ο ίδιος είπε «Χαιρετίζω το γεγονός ότι η Σουηδία άρχισε ήδη να αλλάζει την νομοθεσία της κατά της τρομοκρατίας και ότι θα διασφαλίσει ότι το νομικό πλαίσιο για τις εξαγωγές όπλων θα αντανακλά το μελλοντικό καθεστώς της ως μέλος του ΝΑΤΟ με νέες δεσμεύσεις προς τους συμμάχους».

Αυτό ωστόσο κρύβει τεράστιες παγίδες για την χώρα μας. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι αναλυτές που κάνουν λόγο ακόμα και για διπλωματική ήττα της χώρας απέναντι στην Τουρκία.

Ο γγ του ΝΑΤΟ δεν παρέλειψε και πάλι να δείξει τα φιλοτουρκικά του αισθήματα και να δηλώσει ότι η Τουρκία αποτελεί σύμμαχο-κλειδί για το ΝΑΤΟ, εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ έκανε αναφορά και στην υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να θυμόμαστε και να κατανοήσουμε πως κανένας άλλος ΝΑΤΟϊκός σύμμαχος δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία» ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, χρησιμοποιώντας την προτιμώμενη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ονομασία της χώρας, Türkiye -που προφέρεται «τουρ-κι-γιε».

Βέβαια ο προκλητικά απαράδεκτος γγ του ΝΑΤΟ κάνει ότι δεν βλέπει τις τουρκικές προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Συρίας και όποιων άλλων κάθε φορά θεωρεί εχθρούς του.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον που υπέκυψε στους εκβιασμούς Στόλτενμπεργκ και Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η χώρα της έχει ήδη προχωρήσει σε τροποποιήσεις στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία, η οποία και πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

«Από την 1η Ιουλίου θα έχουμε ακόμη αυστηρότερη νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Συνεπώς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το πόσο αυστηρά αντιμετωπίζει η Σουηδία την τρομοκρατία και για το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε στη μάχη εναντίον της» ανέφερε.

Με τον όρο τρομοκρατία η Τουρκία χαρακτηρίζει τη δράση των Κούρδων ανταρτών στο έδαφός της και τις γειτονικές της χώρες, Ιράκ και Συρία, καθώς και τους οπαδούς του κινήματος του Φετχουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που η Τουρκία έχει επικαλεστεί την λέξει τρομοκρατία και κατά της χώρας μας. Είτε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της ως προς το μεταναστευτικό είτε για να κάνει ακόμα πιο έντονες τις απαράδεκτες προκλήσεις της και εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις της.

Η υποχώρηση αυτή πλέον της Σουηδίας και σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει και η Φιλανδία ανοίγει ένα τεράστιο κενό με την διαχείριση κρίσης που θα προκύψει από εδώ και πλέον με την Τουρκία και τον διπλωματικό χάρτη που θα διαμορφωθεί απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img