Στυγνή προπαγάνδα από τα Ελληνικά hoaxes Φιμώνουν site και ανθρώπους στον βωμό της προπαγάνδας για τον θάνατο του 35χρονου μετά τον εμβολιασμό

spot_imgspot_img

Μεγάλος σάλος έχει ξεσπάσει για τον θάνατο του 35 χρόνου στην Κόρινθο 7 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του. Ωστόσο φιλοκυβερνητικά site και ΜΜΕ ως γνωστό και αναμενόμενο προσπαθούν να δημιουργήσουν μία ψευδή εικόνα με ψευδής στοιχεία, αναφορές και ισχυρισμούς και να αποτινάξουν την ευθύνη του θανάτου από το εμβόλιο της Pfizer. Στον ρόλο και του ηλεκτρονικού Γκέμπελς έχει μπει και η ΜΚΟ “ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ” που εκπροσωπείτε από τα Ελληνικά Hoaxes που εκτός από μία απλή ιστοσελίδα έχει και τον ρόλο του ελεγκτή στον facebook ώστε να χαρακτηρίζει αν μία είδηση είναι αληθή ή όχι.

Τα Ellinika hoaxes έχουν ξεπεράσει πολλές φορές το όριο μεταξύ ελέγχου αλήθειας μίας είδησης και έχουν εκφράσει ή έχουν απαγορεύσει σε site να εκφράσουν άποψη. Κάτι που από μόνο του τα καθιστά αναξιόπιστα αλλά και επικίνδυνα όσο αφορά την ελευθερία του λόγου.

Οπότε αγαπητό κοινό αν δεν βλέπετε site και ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν να ξέρετε ότι τα ellhnika Hoaxes έχουν την δύναμη με ένα κουμπί να θέσουν ένα site εκτός αναγνωσιμότητας από το κοινό του ακόμα και αν πλήττει πολιτικά συμφέροντα ή ακόμα και αν εκφράζει απλά γνώμη και άποψη που δεν συμφέρει τους χρηματοδότες αυτής της ΜΚΟ.

Μετά από αυτή την μικρή παράγραφο που σκοπό έχει να σας δείξει τον πόσο σοβαρή μπορεί να γίνει η κατάχρηση εξουσίας. Θα σας αποδείξουμε ότι πράττει προπαγάνδα και όχι έλεγχο αλήθειας:

H κυρία Σπυριδούλα Μάρκου αρθρογράφος των ellinikahoaxes.gr προσπάθησε με καταχρηστικό και εντελώς ανυπόστατο επιστημονικά και δεοντολογικά τρόπο καταρρίψει την είδηση που έπαιξαν πολλά site τα οποία έχουν αμφιβολίες για τα εμβόλια. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι αυτά τα site δεν σημαίνει ότι είναι αρνητές αλλά χαρακτηρίζονται έτσι αυθαίρετα για επικοινωνιακούς λόγους. Μπορείτε να δείτε εδώ το άρθρο προπαγάνδα από τα ellinikahoaxes.gr

Προσοχή προπαγάνδα Μέρος 1ο:

Γράφει η κυρία Σπυριδούλα στην αρχή του άρθρου της: Τo υπό εξέταση βίντεο κυκλοφόρησε τόσο σε σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστολόγια που τάσσονται κατά του εμβολιασμού για την COVID-19.

Παρατήρηση Μέρος 1ο 

Πριν ξεκινήσει το άρθρο δημιουργεί πνεύμα αμφισβήτησης για τα γραφόμενα των site που θα αναφέρει τα οποία φέρουν και υπογραφεί από έγκριτους δημοσιογράφους αλλά και είναι μεγάλα site ενημέρωσης εδώ και χρόνια με συμπερασματικό τρόπο και βάζοντας ταμπέλα σε αυτά με τον όρο “τάσσονται κατά του εμβολιασμού”. Όποιο αμφισβητεί πράγματα για τα εμβόλια δεν σημαίνει ότι τάσσεται εξ ολοκλήρου κατά του εμβολιασμού. Συνεπώς στο σημείο αυτό προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα αρνητισμού πριν καν ξεκινήσει η τεκμηρίωση της κυρίας Σπυριδούλας Μάρκου. Στην ίδια πρόταση εσκεμμένα χρησιμοποιεί και τον όρο “υπό εξέταση βίντεο” αφήνοντας αμφιβολία για την εγκυρότητά του ακόμα και για το αν είναι ο ίδιος ο πατέρας του νεκρού 35 χρονου. 

Συμπέραρμα Μέρος 1ο

Στην πρώτη κιόλας πρόταση δεν υπάρχει αναφορά σε στοιχεία αλλά υποκίνηση κοινής γνώμης μέσω της αμφιβολίας χωρίς τεκμήρια.

Προσοχή προπαγάνδα Μέρος 2ο:

Στην συνέχεια θα σταθούμε στις φωτογραφίες από τα εν λόγο site. και τα γραφόμενα της κυρίας Σπυριδούλας Μάρκου όπως τα αναφέρει στην ιστοσελίδα ellinikahoaxes.gr: “Στα υπό εξέταση κείμενα εντοπίζονται τίτλοι που συνδέουν το θάνατο του 35χρονου με το εμβόλιο που είχε κάνει λίγες μέρες πριν. Το ρεπορτάζ βασίζεται μόνο στις δηλώσεις που έκανε ο πατέρας του στην κάμερα του zougla.gr. Ακόμη, σε κάποια από αυτά υπάρχει ο ισχυρισμός ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.”

Παρατήρηση Μέρος 2ο 

Παραθέτουμε και τις φωτογραφίες παρακάτω για το λόγο του αληθές. Στις οποίες αναφέρετε παραπάνω η κυρία Σπυριδούλα Μάρκου. Στους τίτλους των site πουθενά δεν αναφαίρετε ότι αιτία θανάτου είναι το εμβόλιο. Παντού υπάρχει ως χρονικός προσδιορισμός η λέξη “μετά το εμβόλιο”. Ωστόσο στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε ότι ο 35χρονος δεν πέθανε από τροχαίο αλλά από συμπτώματα Covid-19 και σύμφωνα με το διοικητή του νοσοκομείου από υποξαιμία. 

Συμπέραρμα Μέρος 2ο

Στo άρθρο του ellinkahoaxes.gr έκαναν μετάφραση των τίτλων κατά το συμφέρον της αρθρογράφου ώστε να στοιχειοθετήσει ένα άρθρο κατάρριψης πάνω σε μία δημιουργημένη εικόνα και όχι κατ ουσίαν. Αρά κατέρριψαν αυτό που οι ίδιοι έχτισαν και όχι την ουσία της είδησης και το γεγονός. Το οποίο είναι το ίδιο και δεν είναι άλλο από τον θάνατο του 35χρονου 7 μέρες μετά το εμβόλιο της Pfizer.

Προσοχή προπαγάνδα Μέρος 3ο:

Στην προσπάθεια της η αρθρογράφος Σπυριδούλα Μάρκου από τα ellinikahoaxes.gr να χαρακτηρίσει τα δημοσιεύματα ως αναληθή παραθέτει την ανακοίνωση του νοσοκομείου που φέρει και την υπογραφή του διοικητή Γρηγόρη Καρπουζή. Υπογραμμίζοντας συγκεκριμένα σημεία. Όμως υπάρχει μία σειρά παραλήψεων και λαθών που δεν αναφέρονται εσκεμμένα στο δημοσίευμά της . Στην συνέχεια βγάζει το συμπέρασμα ότι δεν έχει ευθύνη το εμβόλιο διότι πολύ απλά το είπε το νοσοκομείο.

Παρατήρηση Μέρος 3ο 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχει διεξαχθεί και δεν έχει ολοκληρωθεί καμία ιατροδικαστική εξέταση και καμία νεκροψία νεκροτομή ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη αιτία θανάτου και από τι προκλήθηκε η υποξαιμία στον 35 χρονο που αναφέρεται ως βασική αιτία θανάτου από την ανακοίνωση του νοσοκομείο.  Επίσης παραθέτουμε την επιστολή της οικογένειας που ξεκάθαρα καταρρίπτει τον ισχυρισμό του νοσοκομείου ότι υποβλήθηκε σε ενδοτραχειακή διασωλήνωση . Επίσης αναφέρει ότι δεν έχει ολοκληρωθεί καμία ιατροδικαστική έκθεση ακόμα και κάνει λόγο για παραλείψεις αλλά και αποκρύψεις γεγονότων και παραποίηση αλήθειας από τον ίδιο τον διοικητή στην ανακοίνωσή του.

Αυτά φυσικά η κυρία  Σπυριδούλα Μάρκου από τα ellinikahoaxes.gr δεν τα έχει συμπεριλάβει στο άρθρο της προφανώς για να μπορέσει να δημιουργήσει το κλίμα που θέλει. Σε δεύτερο σκέλος τα ερωτηματικά που προκύπτουν σε αυτό το σημείο είναι τα εξής εκτός από τα γεγονότα. Αν κάποιος νοσεί έστω και ως ασυπτωματικός και κάνει το εμβόλιο αν πεθάνει, δεν θεωρείτε παρενέργεια; Εδώ βλέπουμε την κυρία Σπυριδούλα Μάρκου από τα ellinikahoaxes.gr να κάνει αναφορά όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία ότι δεν πρέπει να γίνονται τεστ πριν τον εμβολιασμό σύμφωνα πάντα με επίσημους φορείς ρίχνοντας έτσι όλη την ευθύνη στον 35 χρονο και πως κακός ουσιαστικά ο πατέρας τουτο αναφέρει ως παράλειψη. Αυτό από μόνο του είναι εώς και χυδαίο. Η αρθρογράφος ουσιαστικά κρίνει την λανθασμένη απαίτηση και παρατήρησή του χαροκαμένου πατέρα όχι όμως κατ ουσίαν για τον θάνατο του υιού του αλλά για την διεξαγωγή τεστ πριν τον εμβολιασμό θέλοντας έτσι να αποδείξει ότι δεν πέθανε από το εμβόλιο γιατί σωστά δεν έκανε τεστ και αφού δεν έκανε τεστ, άρα δεν πέθανε από το εμβόλιο. 

Στο συμπέρασμα της αρθρογράφου δεν αναφέρετε ποτέ και πουθενά ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ιατροδικαστική έκθεση. Δεν αναφέρετε πουθενά η έκθεση του πατέρα και της οικογένειας που αμφισβητούν ανοιχτά την ανακοίνωση του νοσοκομείου σε πολλά σημεία. Δεν αναφέρετε πουθενά η αιτία νόσησης που σύμφωνα με την οικογένεια ήταν υγιέστατος πριν κάνει το εμβόλιο.

Συμπέραρμα Μέρος 3ο

Τα ellinikahoaxes  με ελλιπή στοιχεία και αποκρύπτοντας την θέση της οικογένειας αλλά και τις δημόσιες καταγγελίες της αποκρύπτοντας την ανακοίνωσή της που έρχεται σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετα με το νοσοκομείο χαρακτήρισαν κάποια site ως ψευδή θέλοντας να προωθήσουν την δική του θέση. Συνεπώς αυτό λέγετε προπαγάνδα και είναι επικίνδυνη όταν αυτή γίνετε από την εν λόγο ιστοσελίδα διότι έχει  οριστεί ως αυτόκλητος κριτής της ελληνικής ενημέρωσης και έχει την δύναμη να ρίξει την αναγνωσιμότητα ιστοσελίδων και άρθρων διότι χρηματοδοτείται από το ίδιο το facebook ως fact checker. Συνεπώς εδώ ξεπέρασε τα όρια και έκανε πολιτική επικοινωνιακού χαρακτήρα. 

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img