Χιλιάδες Ουκρανοί υποδέχονται τα Ρωσικά στρατεύματα ως σωτήρες

spot_imgspot_img

Οι κάτοικοι του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ έχουν στήσει ένα κανονικό πανηγύρι και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τους υποδέχονται με ρωσικές σημαίες. Δεκάδες από αυτούς δηλώνουν ότι περίμεναν πολύ καιρό αυτή την στρατιωτική βοήθεια και πως εδώ και χρόνια ζούσαν κάτω από τρομερή καταπίεση αλλά και χιλιάδες εχθροπραξίες που είχαν σαν αποτέλεσμα να θρηνήσουν χιλιάδες νεκρούς.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

«Η Ρωσία έφτασε επιτέλους να βοηθήσει»
Οι δρόμοι είναι έρημοι. Οι περισσότεροι άνδρες έφυγαν για να πολεμήσουν ενώ σχεδόν όλες οι γυναίκες μετακινήθηκαν στη Ρωσία. Πινακίδες «Κλειστό» υπάρχουν σε πόρτες αρκετών καταστημάτων. Ωστόσο, το Ντονέτσκ παραμένει ζωντανό. Επιβατικά αυτοκίνητα με σημαίες της Ρωσίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι οδηγοί, σύμφωνα με τη νέα μόδα, διακοσμούν τα οχήματα με ένα λευκό λατινικό γράμμα «Z» επειδή τέτοια σήμανση υπάρχει σε ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που συμμετέχει στην ειδική επιχείρηση.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Παρατηρώντας τους λιγοστούς περαστικούς, βιώνουμε την έντονη αίσθηση deja vu επειδή οι κάτοικοι της Κριμαίας είχαν ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις όταν είδαν για πρώτη φορά «ευγενικούς ανθρώπους» τον Φεβρουάριο του 2014. Λίγο μπερδεμένοι, αλλά χαρούμενοι. Όπως και εκείνες τις ιστορικές μέρες, η γενική διάθεση είναι: «Η Ρωσία έφτασε επιτέλους να βοηθήσει».
«Με πήρε τηλέφωνο η αδερφή μου από την πόλη Αβντίιβκα (σ.σ. μέχρι στιγμής υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας) για να με ρωτήσει πότε θα τους απελευθερώσουν» αναφέρει ένας κάτοικος του Ντονέτσκ ονόματι Νικολάι.
«Της απάντησα ότι όλα θα πάνε καλά τώρα. Είναι απαραίτητο να προχωρήσουν έως τα σύνορα των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ. Εκεί είναι οι άνθρωποί μας και ανυπομονούν να επανενωθούν μαζί μας. Δεν έχετε ιδέα πόσο καταπιεσμένοι νιώθαμε αυτά τα οκτώ χρόνια. Και δεν είναι μόνο οι πυροβολισμοί. Οι Ουκρανοί στρατιώτες συμπεριφέρονται σαν ζώα μέσα στην περιοχή που ελέγχουν. Η αδερφή μου έλεγε ότι κάποιες στρατιώτες μπήκαν στο διπλανό σπίτι και πήραν φαγητό από τους ιδιοκτήτες».

Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν, επιβεβαίωσε ότι τα στρατεύματα των Δημοκρατιών θα προχωρήσουν με την υποστήριξη πυρός από τους Ρώσους συναδέλφους τους μέχρι να ανακαταλάβουν τα εδάφη τους. Ο επίσημος εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασούριν, κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα, προσθέτοντας ότι ο στρατός είναι έτοιμος να καταστρέψει τον εχθρό με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img