Καταρρέει ο τουρισμός στην Χαλκιδική Ούτε τα έξοδά τους δεν έχουν βγάλει οι επαγγελματίες του τουρισμού το πρώτο 1/3

spot_imgspot_img

Σε αντίθεση με αυτό παρουσιάζει η ελληνική κυβέρνηση και όλα τα συστημικά ΜΜΕ η Χαλκιδική είναι ένα βήμα πριν την οικονομική κατάρρευση. Όχι μόνο δεν έχουν κρατήσεις που μπορούν να τους εξασφαλίσουν βιωσιμότητα αλλά και οι αφίξεις που φαίνονται ότι υπάρχουν κατά διαστήματα και κυρίως τα Σαββατοκύριακα είναι ελάχιστες και με ακόμα πιο ελάχιστη κατανάλωση στα καταστήματα εστίασης. Το ποιοτικό κοινό έχει εξαφανιστεί από την Χαλκιδική και οι λόγοι είναι πολλοί.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Ένας από τους βασικότερους λόγους είναι η αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διώξει τον ποιοτικό τουρισμό από την Ρωσία και να αφήσει κενό στην τουριστική αγορά της Χαλκιδικής πάνω από 300 με 400 εκατομμύρια στην χειρότερη περίπτωση ενώ αν συμπεριλάβει κανείς και την αυξητική τάση που υπήρχε το ποσό θα ξεπερνούσε τα 600 εκατομμύρια ευρώ.

ο Δεύτερος βασικός λόγος είναι ότι οι ελάχιστοι ποιοτικοί τουρίστες που καταφτάνουν στην χώρα μας είναι εντός μεγάλων Resort μονάδων και δεν κυκλοφορούν στις κατά τόπους αγορές της Χαλκιδικής με αποτέλεσμα η κατανάλωσή τους να είναι περιορισμένη.

Ο τρίτος λόγος που ευθύνεται για την τουριστική κατάρρευση της Χαλκιδικής είναι κακές υπηρεσίες αλλά και η κάκιστη ποιότητα φαγητού ειδικά σε αυξημένες τουριστικές ζώνες με αποτέλεσμα να έχει αναγκάσει δεκάδες χιλιάδες τουρίστες να επιλέγουν φαγητό πολύ φθηνό ή ακόμα και να φέρνουν τα τρόφιμά τους από τις χώρες τους όπως οι Σέρβοι και οι Σκοπιανοί.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κακής ποιότητας τουρισμού που απειλή με οικονομική κατάρρευση την Χαλκιδική είναι το περιστατικό που μας διηγήθηκε η Στέλλα που διατηρεί μία από τις καλύτερες πιτσαρίες στην Σίβηρη Χαλκιδικής με μία παρέα 10 Σκοπιανών. Έκατσαν λοιπόν να φάνε μία πίτσα όλοι μαζί. Και έκαναν παζάρι αν από την πίτσα Μαργαρίτα έβγαζαν την μισή ποσότητα κασεριού καθώς και την μισή ποσότητα σάλτσας ώστε να άλλαζε η τιμή προς τα κάτω και μάλιστα σας δέλεαρ ζήτησαν και ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση αν έπαιρναν όλοι και από μία πορτοκαλάδα.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img