Ελληνάκο τα Αμερικανάκια συνεχίζουν την επανάσταση στην κατοχή των μέτρων ακόμα και μετά την δικαστική απόφαση – Το πάνε μέχρι τέλος

spot_imgspot_img

Αμετακίνητοι παραμένουν οι Καναδοί πολίτες που διαμαρτύρονται για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τον ζωτικής σημασίας εμπορικό κόμβο μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ, παρόλο που έχει τεθεί σε ισχύ δικαστική απόφαση για τον τερματισμό του αποκλεισμού, καθώς έχει αναστατωθεί η αυτοκινητοβιομηχανία της Βόρειας Αμερικής.

Δείτε μία μαγική κουβέρτα που φωτίζει στο σκοτάδι.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό έχει υποσχεθεί στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν άμεσες ενέργειες για τον τερματισμό της κρίσης και χθες Παρασκευή καναδός δικαστής διέταξε να σταματήσει ο τετραήμερος αποκλεισμός της γέφυρας Ambassador, της πιο σημαντικής χερσαίας συνοριακής διέλευσης στη Βόρεια Αμερική.

Η δικαστική απόφαση τέθηκε σε ισχύ στις 7 το απόγευμα (τοπική ώρα), αλλά πάνω από δύο ώρες αφότου εξέπνευσε η προθεσμία, περίπου 200 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων παιδιά, παρέμεναν κοντά στην είσοδο της γέφυρας ανεμίζοντας καναδικές σημαίες, ενώ ορισμένοι έριχναν βεγγαλικά.

Αστυνομικοί, που άρχισαν να συγκεντρώνονται σε χώρο στάθμευσης λίγα τετράγωνα μακριά από τους διαδηλωτές, άρχισαν να μοιράζουν φυλλάδια στα οποία υπογραμμίζονται οι ποινές βάσει της έκτακτης εντολής στο Οντάριο, η οποία τέθηκε σε ισχύ.

Ο Τριντό είχε δηλώσει νωρίτερα σε δημοσιογράφους πως «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Δείτε μία μαγική κουβέρτα που φωτίζει στο σκοτάδι.

Ο πρωθυπουργός του Οντάριο Doug Ford είπε ότι όσοι παραβαίνουν το νόμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 100.000$ και ένα χρόνο φυλάκιση.

Ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Καναδά, ο Τζέφρι Μόραβετς, ενέκρινε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων από Ενώσεις του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας και των αρχών της πόλης Ουίνδσορ που ήλπιζαν να μπει ένα τέλος στις διαδηλώσεις.

Ωστόσο οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει τους δρόμους που οδηγούν στη γέφυρα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους και δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι θα υποχωρούσαν.

«Ο Καναδάς υποτίθεται πως είναι μια ελεύθερη χώρα», δήλωσε η Λιζ Βάλι, μία διαδηλώτρια από το Τσάταμ του Οντάριο. «Όταν η ελευθερία απειλείται, πρέπει να αντισταθούμε» συμπλήρωσε, προαναγγέλλοντας ότι μαζί με άλλους θα παραμείνει εκεί μέχρι να αρθούν όλοι οι περιορισμοί.

Το λεγόμενο «κονβόι της ελευθερίας», οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν οι Καναδοί φορτηγατζήδες που αντιτίθενται στο μέτρο «εμβολιασμός ή καραντίνα» για τους οδηγούς που διασχίζουν τα σύνορα, καταλαμβάνει επίσης περιοχές έξω από κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Οτάβα και άλλα δύο μικρότερα περάσματα προς τις ΗΠΑ.

πηγή

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img