Σοβαρή παρενέργεια πλέον αναφέρει η ΕΜΑ και ο ΕΟΦ ενώ αλλάζουν τα φυλλάδια των εμβολίων στην Ελλάδα δεν δέχονται οι τηλε-ειδικοί ότι υπάρχουν

spot_imgspot_img

Σε μία άκρως ανησυχητική ανακοίνωση ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για τα εμβόλια AstraZeneca και της Johnson & Johnson που αφορούν μία ακόμα σοβαρότατη παρενέργεια που προκαλούν τα σκευάσματα αυτά.

Σε συνδυασμό με την εκτίμηση που έκανε η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA θα αλλάξουν σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον τα φυλλάδια αυτών των εμβολίων και θα αναγράφουν και την εγκάρσια μυελίτιδα ως πιθανή παρενέργεια.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Λόγο της μεγάλης μεγάλης αύξησης που παρουσίασαν μέσα στο 2021 εγκάρσια μυελίτιδα η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA τονίζει ότι η πιθανότητα να προκαλείται από το εμβόλιο είναι πολύ λογική.

Η εγκάρσια μυελίτιδα είναι νευρολογική πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του νωτιαίου μυελού. Μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα ή αδυναμία των άκρων, δυσλειτουργία στους σφικτήρες μυς της ουρήθρας και του πρωκτού, καθώς και επεισόδια υπέρτασης. Επίσης ιατρικά μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι και προπομπός της σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η σύσταση του ΕΜΑ βασίστηκε σε δεδομένα για τα κρούσματα εγκάρσιας μυελίτιδας μεταξύ εμβολιασμένων σε όλο τον κόσμο και σε ανασκόπηση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας.

Στην Ελλάδα ωστόσο κανένας εμβολιασμένος με αυτά τα σκευάσματα αν παρουσιάσει κάποια από αυτές τις παρενέργειες δεν έχει το δικαίωμα δίωξης και αποζημίωσης ούτε από το κράτος ούτε από τις εταιρείες ακόμα και αν έχει υποχρεωθεί να το κάνει από την κυβέρνηση Μητστοτάκη και ακόμα και σε περίπτωση θανάτου.

Το κουτί που σας δείχνει τα πάντα για πάντα δωρεάν ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Επίσης στην Ελλάδα έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο της υποκαταγραφής στις κίτρινες κάρτες και μάλιστα είμαστε από τις τελευταίες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο σε αναλογία με τον πληθυσμό μας ακόμα και από χώρες της Αφρικής.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img