Τι έδωσε άραγε ο Μητσοτάκης στην Τουρκία; O Φατίχ Ντονμέζ υπουργός ενέργειας της Τουρκίας λέει θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο

spot_imgspot_img

Έφτασε απ΄ότι φαίνεται το πλήρωμα του χρόνου για την Ελλάδα. Εδώ και τρία χρόνια η Τουρκία έχει χτίσει το έδαφος και έχει ολοκληρώσει όλες τις έρευνες που απαιτούνται ώστε να έχει σαφή εικόνα για τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Τότε η Ελληνική κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν απλά θεατής και μάλιστα έλεγαν ψέματα στον ελληνικό λαό ότι η Τουρκία δεν πραγματοποιούσε έρευνες.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας σε επίσημες δηλώσεις του έριξε μία βόμβα που πετάει την χώρα μάς έξω από το ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου και μάλιστα όπως όλα δείχνουν έχουν όλα συμφωνηθεί και συζητηθεί μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.

Ο Τούρκος υπουργός είπε με σαφήνεια ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην Αντολική Μεσόγειο και φυσικά προς το συμφέρον της Τουρκίας εννοείται. «Θα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις σχετικά με το φυσικό αέριο, όχι μόνο στη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και στην ανατολική Μεσόγειο μέσα στις επόμενες ημέρες, πρώτα ο Θεός», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε τελετή αποχαιρετισμού του τουρκικού γεωτρύπανου «Γιαβούζ», που θα μεταφέρει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στην ξηρά.

Ο Φατίχ Ντονμέζ να θυμίσουμε σε παλιότερες δηλώσεις έκανε λόγο ότι μέσα στο 2022 η Τουρκία θα ξεκινήσει εξόρυξη φυσικού αερίου με γεωτρύπανα που ετοιμάζει η ίδια. Από ότι φαίνεται το πρώτο κεφάλαιο για την Τουρκία έχει ολοκληρωθεί και τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο βήμα που θα είναι ακόμα μία ήττα για την χώρα μας που δείχνουν πως έχουν αδύναμες και ανίκανες κυβερνήσει να υπερασπιστούν τα συμφέροντά της.

Συνεχίζοντας ο Ντονμέζ είπε «Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών μας στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, πετύχαμε καλά αποτελέσματα» είπε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, και μίλησε για ένα σημαντικό βήμα που θα αλλάξει το μέλλον της Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Ντονμέζ: «Μπορούμε να κάνουμε την ανατολική Μεσόγειο μια νέα οδό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού»

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

«Δόξα στον Παντοδύναμο Θεό, δεν θα σας απογοητεύσουμε», είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας στην ομιλία του.

«Όταν στείλαμε το Yavuz πριν από 3 χρόνια, είπαμε ότι η Τουρκία είναι η χώρα κλειδί για τα έργα στην περιοχή. Έχουμε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι πάντα ανοιχτή στη συνεργασία και δεν θα διστάσει ποτέ να αναλάβει την ευθύνη για την ευημερία και την ειρήνη της περιοχής. Πάντα δηλώναμε ότι είμαστε ανοιχτοί σε συναντήσεις, διάλογο και συνομιλίες. Με αμοιβαίο σεβασμό στα δικαιώματά μας, μπορούμε να κάνουμε την Ανατολική Μεσόγειο μια νέα οδό ασφαλούς ενεργειακού εφοδιασμού», είπε ο Φατίχ Ντονμέζ.

«Θα συμμετάσχουμε σε οποιοδήποτε έργο υποστηρίζει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ηρεμία και πραγματοποιείται στη βάση του διεθνούς δικαίου και του αμοιβαίου σεβασμού», πρόσθεσε ο Φατίχ Ντονμέζ.

Μπορείτε να δείτε εδώ την κάμερα που έπιασε έναν από τους μεγαλύτερους ληστές της Θεσσαλονίκης.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img