Καρέ-καρέ η «κινηματογραφική» διάσωση της 35χρονης στον Όλυμπο (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες και ένα βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων από την βραδυνή επιχείρηση διάσωσης της 35χρονης στον Όλυμπο, έδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.

Η 35χρονη είχε πέσει στην περιοχή λούκι Στεφανιού σε υψόμετρο 2.800 μέτρων και χρειάστηκε διπλή επιχείρηση από αέρος, αλλά και επέμβαση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και την 2η ΕΜΑΚ με 11 πυροσβεστικούς υπαλλήλους για την διάσωσή της.

Η τραυματισμένη ορειβάτης μεταφέρθηκε στο καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» όπου και παρελήφθη τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στη ΜΑΦ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας
Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας της 35χρονης ορειβάτισσας που τραυματίστηκε χθες στο Λούκι Στεφανιού στον Όλυμπο σε υψόμετρο 2.800 μέτρων.

Η 35χρονη φέρει κατάγματα στα πλευρά της, γεγονός που σημαίνει πως θα χρειαστεί χρόνο νοσηλείας. Η ορειβάτισσα μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Συγχαρητήρια Τόσκα σε όλους όσοι μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης
Συγχαρητήρια στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών που μετείχαν στην επιχείρηση για τη διάσωση 35χρονης στον Όλυμπο, έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, «για την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το υψηλό αίσθημα ευθύνης» που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ειδικότερα ο κ. Τόσκας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στα τμήματα των πυροσβεστών από την Κατερίνη και το Λιτόχωρο, της 2ης ΕΜΑΚ, του προσωπικού του στρατού, του καταφυγίου «Γ. Αποστολίδης» και του ΕΚΑΒ, αλλά και στα πληρώματα των ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτέλεσαν νυχτερινές πτήσεις διάσωσης υπό αντίξοες συνθήκες.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες:


Δείτε την συνέχεια του άρθρου!

Leave A Comment