Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Κατρούγκαλου – Ευτυχώς που είναι αδιάφθορος

Μία νέα υπόθεση, την οποία ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο του Γ. Κατρούγκαλου αφότου ο ίδιος είχε αναλάβει κυβερνητικό πόστο, έρχεται στο φως, εν μέσω των σφοδρών πολιτικών αντιπαραθέσεων που έχει προκαλέσει δημοσίευμα για ιδιωτικά συμφωνητικά έναντι ποσοστού αμοιβής με υπαλλήλους του Δημοσίου που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν την επαναπρόσληψη τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, ο Δήμος Λάρισας με απόφαση της 12ης Φεβρουαρίου 2015 ανέθεσε στην εταιρεία δικηγόρων «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την εκπροσώπησή του, σε προσφυγή κατά της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων τόσο η υπόθεση της προσφυγής κατά της απόφασης Γερακούδη όσο και οι επιβαλλόμενες από τους νομικούς Αιτήσεις Ακύρωσης της διαδικασίας ανατέθηκαν στο δικηγορικό γραφείο «Κατρούγκαλος & Συνεργάτες».

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά συγκεκριμένης απόφασης του Δήμου Λάρισας είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε τελικά στο εν λόγω γραφείο.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο ίδιος από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψης υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.

Leave A Comment