Νέου τύπου παρέλαση την 25η Μαρτίου: Νταούλια και χοροί στο Σύνταγμα

March 17, 2015
705 Views

Δείτε πώς θα γιορταστεί φέτος η εθνική επέτειος

Διαφορετική αναμένεται να είναι φέτος η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη στρατιωτική παρέλαση θα διοργανωθεί και δημοτικό γλέντι. Η πρόσβαση του κόσμου θα είναι ελεύθερη και οι επίσημοι θα αλλάξουν θέση ώστε να μην έχουν γυρισμένη πλάτη στο Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Μόλις ολοκληρωθεί η στρατιωτική παρέλαση, μπάντες θα παίξουν γνωστά εμβατήρια, καθώς και δημοτικά τραγούδια για να χορέψει ο κόσμος.

Επίσης, στην πλατεία Συντάγματος θα βρίσκονται σωματεία χορού από όλη την Ελλάδα (Βρακοφόροι, Θρακιώτες, Πελοποννήσιοι και Ικαριώτες) που θα χορεύουν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν σε σύσκεψη που είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ τις πληροφορίες επιβεβαίωσε η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής, Ερμίνα Κυπριανίδου, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δοκιμάζουμε μια εναλλακτική σε συνέχεια της στρατιωτικής παρέλασης, προκειμένου να συμμετέχουν και οι πολίτες που απουσίαζαν τα τελευταία χρόνια από το Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κυπριανίδου. Όμως, ερωτηθείσα σχετικά με το αν οι στρατιωτικές μπάντες θα παίξουν και δημοτικά άσματα εκτός από εμβατήρια, δήλωσε ότι «αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να το μοντάρουμε», σημειώνοντας πως θα συμμετάσχουν και μουσικοχορευτικοί σύλλογοι από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πάντως, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της στρατιωτικής παρέλασης, η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα, είπε ότι υπήρξε ένας προβληματισμός σε σχέση με την τιμητική διαδικασία των επετείων μόνο με στρατιωτικές παρελάσεις, ωστόσο, τόνισε ότι, «θέλουμε να είναι συμμέτοχοι οι πολίτες».

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ

Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας πως «όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλαν κατάργηση στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων (κκ. Τσίπρας, Σκουρλέτης, Χουντής,Κουράκης, κα Φωτίου).

«Αντ’ αυτού έχουμε υπερπαραγωγή του κ. Καμμένου για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα με άρματα μάχης, αεροπλάνα και δημοτικά τραγούδια», τονίζει ακόμη, προσθέτοντας πως «οι ψεκασμένοι, οι συνωμοσιολόγοι, οι ακροδεξιοί εθνικιστές για μια ακόμη φορά μεγαλουργούν σε συνεργασία με τη κυρία Δούρου».

«Στο ΣΥΡΙΖΑ απλώς έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Μια ακόμη απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί πλήρως στους ΑΝΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Leave A Comment