Ο σύγχρονος Εφιάλτης Σαμαράς τα βάζει με τον Τσίπρα – Έγινε αντιμνημονιακός και ζητάει διαφάνεια

March 30, 2015
472 Views

Η οικονομική ασφυξία , η ρευστότητα αλλά και συμφωνία με τους εταίρους αναμένεται να ανεβάσουν κατακόρυφα του τόνους στην βουλή κατά την ενημέρωση που θα κάνει ο πρωθυπουργός στις 20:30 το βράδυ και τις απαντήσεις που θα λάβει από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα o Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει τις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, θα επαναλάβει τις «κόκκινες γραμμές» που είναι τα υφεσιακά μέτρα τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί περικοπές σε μισθούς και συντάξεις αλλά ούτε και την επιβολή φόρων στους «συνήθεις υπόπτους».

Επίσης θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση – την οποία παραδέχθηκε η Ε.Ε. – στην ρύθμιση των 100 δόσεων, στο mail Χαρδούβελη που ανήκει στο παρελθόν όπως και τα μνημόνια. Παράλληλα θα κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι άφησε άδεια τα ταμεία καθώς ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στην νέα κυβέρνηση,

Σαμαράς: Φέρε την συμφωνία στην βουλή

Ως τον κύριο υπεύθυνο για το αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, θα κατηγορήσει ο πρόεδρος της ΝΔ τον πρωθυπουργό κατά την ενημέρωση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς τόνους μιλώντας για «μνημόνιο Τσίπρα». Παράλληλα, θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα και θα υπεραμυνθεί των όσων έγιναν επί ημερών του, τονίζοντας ότι η χώρα έβγαινε από το μνημόνιο, ενώ τώρα οδηγείται σε ένα νέο.

Ωστόσο, θα τονίσει πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισε καμία μεταρρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να υπερψηφίσει όσα νομοσχέδια εξασφαλίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την οδηγούν στον δρόμο της ανάπτυξης.

Leave A Comment