"Ο Βαρουφάκης μου προκαλεί αηδία"

March 17, 2015
1,106 Views

Λάβρος για μία ακόμη φορά εναντίον του υπουργού Οικονομικών εμφανίστηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
Για μία ακόμη φορά ο πρώην κραταιός υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος, απηύθυνε τα βέλη του με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη.

Στο στόχαστρο του κ. Πάγκαλου βρέθηκε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών με αφορμή την περιβόητη συνέντευξη και φωτογράφηση στο Paris Match.

«Έχω κάνει χρόνια υπουργός, δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία της οικογένειάς μου. Με πειράζει ο πολιτικός, ο οποίος φωτογραφίζεται με το πιάνο του, με την τσιπούρα του, με τη σύζυγό του και δεν ξέρω με τι άλλο, με τη βεράντα του και ταυτόχρονα δίνει μηνύματα έτσι. Το μήνυμα που πέρασε είναι μια πολυτελής διαβίωση ενός ανθρώπου υψηλής αισθητικής. Εγώ θεωρώ ότι αυτό το μήνυμα είναι πολύ χρήσιμο για τον κύριο Βαρουφάκη, ενδεχομένως» σημείωσε μιλώντας στο Βήμα fm ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Με σοκάρει αφάνταστα αυτό, από τον υπουργό της Οικονομίας, μιας χώρας, η οποία απαιτεί πανευρωπαϊκά, αυτή τη στιγμή, και θεωρείται συνώνυμο της καταστροφής και της χρεοκοπίας. Αηδία μου φαίνεται, αηδιάζω! Είπε ο κύριος Βαρουφάκης για την αισθητική του κι εγώ, όταν τον βλέπω εκεί, με τις φωτογραφίες του και τα διάφορα σκέρτσα που κάνει, όχι εκεί μονάχα, και τα άλλα γενικότερα που κάνει, αισθάνομαι αηδία και θεωρώ ότι ξεφτιλίστηκε η Ελλάδα στο πρόσωπό του, σε βαθμό που δεν έχει ξεφτιλιστεί ποτέ έως τώρα από εκπρόσωπό της παγκοσμίως. Μπορούσαμε να χρωστάμε και να μην έχει έναν Βαρουφάκη να περιφέρεται δεξιά κι αριστερά, με τα πουκάμισα έξω από το παντελόνι, να κάνει το δάχτυλό του έτσι στη Γερμανία κι άλλα καραγκιοζιλίκια;» πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος.

Παράλληλα, αναφορικά με το βίντεο που έχει γίνει παντιέρα από τα γερμανικά Μέσα και στο οποίο ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να υψώνει το μεσαίο του δάχτυλο στους Γερμανούς, ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι «ψεύδεται ασυστόλως, απεδείχθη ότι δεν ήταν μοντάζ».

«Εξάλλου, το λέει και η φωνή του, ήταν μοντάζ; Που λέει ότι εγώ υψώνω το δάχτυλο στη Γερμανία; Και το βρίσκω φοβερά χαμηλής αισθητικής. Δηλαδή, πας μπροστά στον άλλο που πεινάει και του δείχνεις την τσιπούρα σου και τη βεράντα σου με θέα την Ακρόπολη και την ωραία σου κυρία, η οποία αλλάζει κατά σύμπτωση και τρία, τέσσερα ζευγάρια παπούτσια και φορέματα κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης;», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση κορυφής του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα, ο κ. Πάγκαλος χαμήλωσε πολύ τον πήχη και ανέφερε ότι «εγώ πιστεύω ότι η κυρία Μέρκελ έχει πιάσει τα μπόσικα, όπως λένε. Δηλαδή αμέσως μετά τη συνάντηση κορυφής, όπου θα βγει ο κύριος Τσίπρας να πει το κοντό του και το μακρύ του, μετά θα τα μαζέψει και θα πει: “Άκουσε παιδάκι μου, αυτά τα πράγματα υπάρχουν, σε παρακαλώ αυτό κι αυτό κι αυτό να μην το κάνεις, αυτό κι αυτό θα το κάνεις”. Φοβούμαι ότι η πολιτική λύση και όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία κάνει και μετέρχεται η κυβέρνηση η δική μας, πέραν από τη γενική ανυποληψία της χώρας, στο σύνολό της και του λαού στο σύνολό του, απέναντι στους άλλους Ευρωπαίους, που επιλέξαμε να ζήσουμε και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να ζήσουμε μαζί, θα οδηγήσει και σε φοβερές ασύλληπτες δοκιμασίες, από άποψη οικονομικής απασχόλησης, στην κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και βιοτικού επιπέδου, που δεν έχουμε ξανά δει στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια».

2 Comments

  1. ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΒΟΔΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΩΡΟΧΘΗΣΕΙ

  2. Η ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΡΚΗς ΠΕΙΝΑ?

Leave A Comment