Ληστεία με χειρουργικές μάσκες σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ

spot_imgspot_img

Σπείρα γυναικών εκμεταλλευόμενη το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας κάλυπταν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν προϊόντα από σούπερ μάρκετ, πιστεύοντας ότι δεν θα γίνουν αντιληπτές. Η δράση τους γινόταν σε καταστήματα στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Ίλιου και του Περιστερίου. Τη λεία τους τα μέλη της σπείρας την μεταπουλούσαν αποφέροντάς τους σημαντικά κέρδη.

Τα μέλη της γυναικείας σπείρας έμπαιναν στα σούπερ μάρκετ και τοποθετούσαν τα προϊόντα στο καλαθάκι αλλά όποτε έβρισκαν ευκαιρία τα μετέφεραν μέσα σε σακίδια πλάτης που είχαν ή σε ελαστικά κορμάκια που φορούσαν κάτω από τα ρούχα τους. Στο ταμείο αγόραζαν μικρής αξίας πράγματα, για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους ή αποχωρούσαν χωρίς να πάρουν τίποτα αν καταλάβαιναν ότι είχαν κινήσει υποψίες. Πίστευαν πως φορώντας τις χειρουργικές μάσκες και γυαλιά ηλίου δεν θα γίνονταν αντιληπτά τα χαρακτηριστικά τους!

Την τελευταία φορά που επιχείρησαν να δράσουν εις βάρος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, τις έπιασαν επ’ αυτοφώρω χάρη στις intelligent ip κάμερες που διαθέτει το κατάστημα. Η intelligent IP κάμερες είναι προϊόν της Lamazi και μπορείτε να τις προμηθευτείται στο online κατάστημα της (lamazi.gr).

Η συγκεκριμένη intelligent IP κάμερα διαθέτει 2MP φακούς 4 χιλιοστών. Συνδέεται ενσύρματα και ασύρματα με WiFi, χάρη στις κεραίες που της προσφέρουν μεγαλύτερη εμβέλεια για την λήψη και την αποστολή σήματος. Το δυνατό selling point της κάμερας είναι η auto track λειτουργία. Η λειτουργία αυτή εντοπίζει την κίνηση μέχρι και 15 μέτρα μακριά και παρακολουθεί τον στόχο. Επίσης διαθέτει 23 led για νυχτερινή καταγραφή και λήψη. Η κάμερα είναι αδιάβροχη βάση του πρωτοκόλλου IP66. Ακόμα μπορείτε να την χειρίζεστε live 24 ώρες, μέσα από την εφαρμογή της.

Η σπείρα των γυναικών θα ήταν ακόμα ελεύθερη αν δεν υπήρχαν αυτές οι κάμερες. Ο ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ με προσωπική επιστολή ευχαρίστησε την Lamazi. Στην παρακάτω φωτογραφία από το email, καλύψαμε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη για λόγους εχεμύθειας.

epistoli pros lamazi

Για όσους δεν αισθάνονται ασφαλείς μπορείτε να βρείτε την κάμερα εδώ.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img