Σωρεία κλοπών με μάσκες σε σπίτια και καταστήματα -Πως προστατεύεστε; – Όταν βλέπουν κάμερες εξαφανίζονται

spot_imgspot_img

Αφορμή βρήκαν οι επιτήδειοι με την καθολική εφαρμογή της μάσκας να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να ανεβάσουν τον κύκλο εργασιών τους. Διάφορες ομάδες δύο και τριών ατόμων κυρίως αντρών σημαδεύουν σπίτια ηλικιωμένων ή οικογενειών και χτυπάνε σε μεσημεριανές ή και πρωινές ώρες ώστε να εξασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα τους υποπτευθεί για απάτη την επίσκεψή τους.

Οι δράστες φορούν τις μάσκες τους σαν σωστοί και υπεύθυνοι πολίτες και χτυπάνε τα κουδούνια σε σπίτια και καταστήματα που κατά βάση δεν έχουν συστήματα καταγραφής και κάμερες ασφαλείας, ώστε να εντοπίσουν είτε ποια σπίτια είναι άδεια, είτε για να δούν ποιοι είναι πρόθυμοι να ανοίξουν με ευκολία.

Οι βασικές περιοχές που δραστηριοποιούνται τέτοιες ομάδες είναι αυτές με αυξημένο επίπεδο συναγερμού από 3 και πάνω και με το πρόσχημα ιχνηλάτισης κρούσματος κορωνοϊού που ανέφερε το όνομά τους δείχνοντας μάλιστα και πλαστό χαρτί σε όσους το ζητήσουν. Στην συνέχεια αφού μπούν μέσα στο σπίτι ακινητοποιούν τα θύματά τους και τους αναγκάζουν να πουν που είναι τα πολύτιμα αντικείμενα τους ή και τυχόν χρήματα.

Έχει παρατηρηθεί ότι μέχρι σήμερα τον 98% των θυμάτων είτε οικία είτε κατάστημα δεν είχε σύστημα καμερών και καταγραφής. Άρα η πρώτη κίνηση για την προστασία σας είναι να αγοράσετε μία οικονομική κάμερα ασφαλείας με καλή ευκρίνεια και να την τοποθετήσετε στην είσοδό σας σε περίοπτη θέση. Προσέξτε η κάμερα να διαθέτει δυνατότητα άμεσης ειδοποίησης στο κινητό σας και να έχει αμφίδρομη επικοινωνία και αν είναι και δυνατότητα και εντοπισμό κίνησης ακόμα και με νυχτερινή λήψη. Αυτό θα σας βοηθήσει αν φτάσει κάποιος στην πόρτα σας να μπορείτε να μιλήσετε μαζί του χωρίς να ανοίξετε και να του ζητήσετε να βγάλει την μάσκα του ώστε να τον δείτε ποιος είναι.

Το δεύτερο είναι να μην δίνετε πληροφορίες για τα ωράρια που απουσιάζετε και μένει ο χώρος σας εκτεθειμένος. Μη δίνετε πληροφορίες σε αγνώστους πότε έρχεται ο σύζυγός σας στο σπίτι από την δουλειά πότε πάτε τα παιδιά σας φροντιστήρια κτλ κτλ.

Το τρίτο είναι να κλειδώνεται καλά όλες τις εισόδους και να μην ανοίξετε σε πρόσωπα που δεν γνωρίζετε την πόρτα του σπιτιού σας μπορούν και είναι υποχρεωμένοι όλοι ν αέρθουν σε επικοινωνία μαζί σας ανέπαφα αφήνοντας τυχόν αληθινή ειδοποίηση κάτω από την πόρτα ή έξω από αυτή.

Επανερχόμαστε στο θέμα της κάμερας διότι έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος προστασίας αλλά και εξάλειψης του φαινομένου διότι το υλικό της μπορεί να θέσει τους επιτήδειους πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Ψάχνοντας βρήκαμε την ιδανική ίσως λύση στην καλύτερη τιμή της αγοράς. Η αυθεντική iCSEE κάμερα με κόστος μόλις στα 79€κάνει τα πάντα και πολλά περισσότερα και με αξιοπιστία και εγγύηση δύο ετών. Προσοχή στις φθηνές απομιμήσεις που κυκλοφορούν και κοστίζουν 10 και 15 ευρώ φθηνότερα είναι σκέτη απογοήτευση διότι έχουμε πέσει και εμείς θύματα στην εύρεση της φθηνότερης τιμής αρκετές φορές. Μπορείτε να την βρείτε εδω και να την παραγγείλετε βάζοντας απλά το τηλέφωνό σας.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img