Θυμάσαι τι είναι τα προκαταρκτικά;

spot_imgspot_img

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία μίας υγιούς σεξουαλικής ζωής δεν αφορά τις στάσεις ή τις τεχνικές, το μέγεθος των προσόντων σου ή το πόσες αντοχές έχεις. Αφορά πόσο χρόνο, ενέργεια και θέληση ξοδεύεις για να ικανοποιήσεις τη σύντροφο σου και τις ανάγκες της. Με άλλα λόγια; Έχει να κάνει με το πόσο προσπαθείς να την προετοιμάσεις ερωτικά κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών.

«Τα προκαταρκτικά κάνουν ένα άτομο να νιώσει επιθυμητό, αλλά και τον καθένα να ποθήσει ή ακόμα και να νιώσει πως χρειάζεται τον ή την σύντροφο του. Δεν είναι τυχαίο που αποκαλούνται ως το «πιο σέξι μέρος του σεξ»», λέει η σεξολόγος και εκπαιδευτικός σεξουαλικότητας Lisa Hochberger. «Τα προκαταρκτικά αντιπροσωπεύουν το κομμάτι εκείνο του σεξ κατά το οποίο ο ένας ικανοποιεί τις ανάγκες του άλλου και μαθαίνουν και οι δύο τι είναι ωραίο, τέλειο, αισθησιακό και τι όχι. Είναι κομμάτι της σεξουαλικής εμπειρίας που επιτρέπει σε ένα ζευγάρι να έρθει πιο κοντά και να συνδεθεί τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο».

Και παρόλο που για εσένα μπορεί να μην είναι απαραίτητα για να φτιάξουν τη διάθεση και να σε προετοιμάσουν σωματικά, τα προκαταρκτικά για τις γυναίκες είναι απαραίτητα ώστε να μπουν στο κατάλληλο mood και να κλιμακωθεί ο ερεθισμός τους στο μέγιστο. Όπως άλλωστε υποστηρίζει και ο Hochberger, «οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο χρόνο να νιώσουν απόλαυση, μιας και τα σώματα τους είναι διαφορετικά από τα αντρικά. Για εκείνες, η αντίδραση των γενετικών τους σημείων δεν είναι απαραίτητα σημάδι της σεξουαλικής τους επιθυμίας. Αντίθετα με τους άντρες, τα γεννητικά όργανα των γυναικών μπορούν να ανταποκριθούν σε μία ποικιλία ερεθισμάτων. Μία γυναίκα μπορεί να είναι υγρή και το σώμα της να στέλνει όλα τα μηνύματα ότι είναι ερεθισμένη, αλλά η ίδια να μην αισθάνεται ότι βρίσκεται στην απαραίτητη διάθεση.

Δες τη μεγαλύτερη γκάμα προκαταρκτικών βοηθημάτων.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορεί το σώμα της να είναι στεγνό χωρίς κανένα σημάδι πως είναι ερεθισμένη ενώ η ίδια να λέει ότι είναι έτοιμη να κάνει σεξ. Γι’ αυτό και συχνά, κάποιοι άντρες μπερδεύονται και πιστεύουν ότι η γυναίκα είναι έτοιμη για σεξ ενώ για πολλές γυναίκες το καλύτερο μέρος της διαδικασίας είναι αυτό που χτίζει τη διάθεση».

Δε ασχολείσαι αρκετή ώρα

Οι σεξουαλικές επιθυμίες των γυναικών είναι σίγουρα πιο περίπλοκες από εκείνες των αντρών. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι οι γυναίκες δυσκολεύονται περισσότερο να ικανοποιηθούν σε σχέση με το αντίθετο φύλο. Γι’ αυτό, είναι λογικό για έναν άντρα να βαρεθεί, να κουραστεί ή να απαυδήσει την ώρα των προκαταρκτικών. Ο Hochberger εξηγεί ότι είναι σημαντικό, όταν έρθει η ώρα τους, να πάρεις το χρόνο σου και να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτά, παρά να προσπαθήσεις να ξεμπερδέψεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. «Αν θέλεις να κάνεις τη σεξουαλική διαδικασία να διαρκέσει περισσότερο, θα σε βοηθήσει το να επεκτείνεις χρονικά τη διαδικασία των προκαταρκτικών. Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό όταν τα προκαταρκτικά γίνονται βιαστικά. Είναι κομμάτι του σεξ που θα έπρεπε να παίρνει το χρόνο του έτσι ώστε και οι δύο μεριές να χτίσουν τον ερεθισμό τους και την επιθυμία τους».

Διαγράφεις απλώς υποχρεώσεις από τη λίστα

Μία μεγάλη εσφαλμένη αντίληψη και στα δύο φύλα σε ό,τι αφορά στο σεξ είναι ότι αυτό πρέπει να κόβεται σε κομμάτια και μέρη. «Τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες τείνουν να βλέπουν το σεξ σε στάδια: προκαταρκτικά, αυτό καθ’ αυτό και οι κινήσεις μετά. Πρέπει όμως να αντιμετωπίζεται ως ένα κομμάτι που περιλαμβάνει πολλά είδη πράξεων, λέει η Kelly J Connell, ειδικός και θεραπεύτρια. «Είναι απολύτως εντάξει να σταματήσεις τη διείσδυση για να ξεκινήσεις να παίζεις με τα δάχτυλα σου, το στόμα σου ή οτιδήποτε άλλο σας ικανοποιεί σαν ζευγάρι».

Δεν παίρνεις μαθήματα με το χρόνο

Όταν βρίσκεσαι σε σχέση για μία μεγάλη χρονική περίοδο, είναι λογικό και επόμενο να μαθαίνετε όλο και περισσότερα ο ένας για τον άλλο, από το πώς πίνετε τον καφέ σας, το ποια μεριά του κρεβατιού προτιμάτε, τι σας εκνευρίζει και ποιες μικρές καθημερινές συνήθειες σας κάνουν χαρούμενους. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στη σεξουαλική σας ζωή.

Αν επιμένεις να επαναλαμβάνεις αυτά που δεν την ικανοποιούν, θα πρέπει να μάθεις και να εφαρμόζεις όσα έμαθες. «Οι άντρες συχνά χειρίζονται την κλειτορίδα σαν να είναι σημάδι σε χαρτί και τα δάχτυλα τους σαν τη γόμα που θα κάνουν το σημάδι να φύγει. Αυτό μπορεί να κάνει τα προκαταρτικά να φαντάζουν ατελείωτα. Ενθάρρυνε τη σύντροφο σου να σου εξηγήσει και να σου δείξει πώς της αρέσει να την αγγίζεις και δώσε προσοχή», λέει η Connell.

Δες επίσης ποια βοηθήματα θα απογειώσουν τα προκαταρκτικά σας.

Ξεχνάς τα μικρά πράγματα

Το στοματικό είναι σίγουρα κάτι που θα τη βοηθήσει να προετοιμαστεί και κάτι που και η ίδια θα εκτιμήσει. Έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι να βάλεις τα προκαταρκτικά στην καθημερινότητα της σχέσης σας, τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται το πλήρες φάσμα των προκαταρκτικών», λέει ο Hochberger. «Το σώμα έχει μία ποικιλία ερωτογενών ζωνών και δεν υπάρχει τίποτα πιο αισθησιακό για μία γυναίκα από έναν ερωτικό σύντροφο που φιλάει και αγγίζει με το σωστό τρόπο τα σημεία αυτά».

Δεν επικοινωνείς σωστά

Αν δε μπορείς να διαβάσεις το μυαλό της, δεν μπορεί ούτε και εκείνη να διαβάσει το δικό σου. Και δεν εννοούμε το αν μπορείς να προβλέψεις τα νεύρα της επειδή ξέχασες πάλι να πετάξεις τα σκουπίδια, αλλά και αυτά που συμβαίνουν στην ερωτική σας ζωήΕξηγώντας και δείχνοντας ο ένας στον άλλο το τι σας αρέσει και σας κάνει να ερεθίζεστε, θα καταφέρετε να έρθετε πιο κοντά και να προετοιμαστείτε ακόμα καλύτερα για το σεξ. «Πώς μπορείς να ξέρεις αν μία γυναίκα είναι έτοιμη χωρίς να σου έχει πει αν νιώθει έτοιμη και τι θα την έκανε να νιώσει ωραία;» λέει ο Hochberger. «Το ότι μία γυναίκα είναι υγρή δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι έτοιμη για σεξ και το ότι το αιδοίο της δεν είναι υγρό δε σημαίνει αντίστοιχα ότι δεν είναι έτοιμη για σεξ. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε. Αν η σύντροφος σου δεν είναι εντελώς υγρή ρώτησε την αν μπορείς να την τρίψεις με λιπαντικό στην περιοχή».

Δε χρησιμοποιείς το πέος και τα δάχτυλα σου αρκετά αποτελεσματικά

Αν χρησιμοποιείς το πέος σου έχοντας στο μυαλό σου μόνο το να μπεις μέσα της και ­­­­­χωρίς να προσπαθείς να την ερεθίσεις πραγματικά, κάτι κάνεις λάθος και είναι καιρός να το αλλάξεις. «Θυμάμαι ξεκάθαρα κάποιον που έλεγε ότι το να βάζεις απλά το δάχτυλο σου μέσα της είναι σαν να σκουντάς κάποιον με ένα ακόντιο για να δεις αν είναι ζωντανός», λέει η σύμβουλος E.J. Smith.

«Θα ενθάρρυνα τους άντρες να ρίξουν τους ρυθμούς τους και να απολαύσουν την εμπειρία. Σκέψου αυτά που προσπαθείς να κάνεις με το πέος σου, τις περιοχές που θέλεις να ερεθίσεις και αναδημιούργησε τις ίδιες κινήσεις με τα δάχτυλα σου. Η ομορφιά των δαχτύλων είναι ότι είναι ευλύγιστα και ακριβή, οπότε μπορείς να ερεθίσεις μεταξύ άλλων και το σημείο G με μεγαλύτερη ευκολία και να της χαρίσεις έναν ανεπανάληπτο οργασμό».

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img