Το νόημα της ζωής

Για τα οφέλη της ερωτικής πράξης στην υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική, έχουν γίνει πολλές έρευνες και έχουν γραφτεί πολλά άρθρα. Μια νέα έρευνα ωστόσο έρχεται να προσθέσει κάτι ακόμη. Αυτή η πράξη δίνει νόημα στη ζωή, υποστηρίζει ερευνητική ομάδα από το George Mason University στη Βιρτζίνια, η οποία εξέτασε τη σχέση ανάμεσα στην ερωτική πράξη και την ευζωία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καλή διάθεση και την αίσθηση νοήματος στη ζωή.

Η έρευνά συμμετείχαν 152 φοιτητές, από τους οποίους ζητήθηκε να κρατούν επί τρεις εβδομάδες, ημερολόγιο σεξουαλικής δραστηριότητας. Τα ζητούμενα ήταν η συχνότητα και ποιότητα των επαφών τους αλλά και τα συναισθήματα και η διάθεση που είχαν έπειτα από αυτές.

Όπως προέκυψε από τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, κατά την ημέρα μετά της πράξης, οι συμμετέχοντες είχαν καλύτερη διάθεση και τα έβλεπαν όλα πιο ρόδινα. Το συγκεκριμένο συμπέρασμα έρχεται να ενισχύσει πολλές άλλες μελέτες που έχουν καταλήξει στο ότι η αίσθηση πληρότητας έπειτα από μια σεξουαλική επαφή διαρκεί ακόμη και δύο μέρες μετά!

Οι ερευνήτες δεν έθεσαν κάποια όρια κατά την ερωτική πράξη. Έτσι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να αρκεστούν σε φιλιά και χάδια ή να δημιουργήσουν την δική τους φαντασίωση. Η φαντασίωση του καθενός μπορεί να διαφέρει. Ο κάθε εγκέφαλος διεγείρεται με διαφορετικό τρόπο, σίγουρα θα έχετε δει τις 50 αποχρώσεις του γκρι και θα έχετε πολλές ιδέες. Και θα σας πω και ένα μυστικό, ότι έχετε στο μυαλό σας μπορείτε να γίνει πραγματικότητα μέσα από το shy2try.com.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να ζήσετε τις δικές 50 Αποχρώσεις του Γκρι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Todd Kashdan, “αυτό έχει να κάνει με την ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου. Και η ερωτική πράξη μπορεί να μεταφράζεται ως σημάδι ένταξης και αποδοχής. Δεν είναι λίγο άλλωστε να επιτρέπει κανείς σε κάποιον άλλο να έχει πρόσβαση στο σώμα του και το αντίθετο.”

Ακολουθήστε το scoops.gr σε facebook & twitter

Πρόσφατα Άρθρα

Πως θα βλέπεις τα πάντα για πάντα στην Καραντίνα χωρίς συνδρομές και πάγια – Αγώνες, ταινίες, σειρές, youtube, και πολλά άλλα.

Η μισή Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια περίπου φεύγει από συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης εξαιτίας του των τεράστιων παγίων και των δυνατοτήτων που έχει αυτή...

Περνώ και μόνη μου καλά, δεν είναι μόνο ένα τραγούδι

Είσαι μόνη και θες να περνάς καλά; Κάτσε καλά λοιπόν, άνοιξε τα μάτια σου και διάβασε. Το να είσαι μόνη σου για μια χρονική...

Η ιστορία ενός άτυχου άντρα και πως το αντιμετώπισε

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μια ιστορία που έφτασε στα αυτιά μου πρόσφατα. H ιστορία έχει να κάνει με έναν κύριο τον οποίο...

Kαυτό μοντέλο ποζάρει ολόγυμνη στον καθρέφτη του μπάνιου και γίνεται viral

Η Ashley Graham είναι ένα κορίτσι που έχει συζητηθεί πολύ και όχι μία μόνο φορά. Κάθε φορά γίνεται ντόρος  στο όνομά της και γι'αυτό συνήθως...

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a Reply