Η εμμονή Μητσοτάκη εναντίων του Πούτιν και η φιλογερμανική του πολιτική θα φέρει επισιτιστική κρίση στην Ελλάδα !

spot_imgspot_img

25  εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και καλαμποκιού έχουν «εγκλωβιστεί» στην Ουκρανία, επειδή η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις εξαγωγές ! Φυσικό ήταν  η μεταφορές των αγαθών να γίνονται πλέον μόνο οδικώς και σε μικρές ποσότητες . Οι παγκόσμιες τιμές σιταριού εκτινάχθηκαν περίπου 20% τον Μάρτιο με ανοδική πορεία τον Απρίλιο και τον Μάιο .

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες με πρωτεργάτη τον  Εμανουέλ Μακρόν προσπαθούν να πείσουν τον Πούτιν να αρεί τον αποκλεισμό της Οδησσού , ώστε να καταστεί εφικτή η εξαγωγή δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης θάλασσας . Έτσι θα αποφευχθεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Ο Πούτιν , { έτσι απλά}, συζητάει το άνοιγμα του λιμανιού της Οδησσού με την προυπόθεση να  αρθούν οι κυρώσεις προς την  χώρα του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατά σιγή ιχθύος , μάλλον η δεν έχει καταλάβει τι έρχεται , η δεν έχει καταλάβει την πολιτική που κάνει ο Μακρον με τον Γερμανό Καγκελάριο , η δεν ξέρει από πολιτική και περιμένει εντολές από Γερμανία, Αμερική . Το σημαντικό είναι πως οι Έλληνες θα γευτούν για μια ακόμη φορά τις επιλογές Μητσοτάκη ,  δηλαδή επισιτιστική και ενεργειακή κρίση μετα από μνημόνια , ΔΝΤ , μειώσεις μισθών , πανδημίες και Αδώνιδες !

VAG DE VAG .

 

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img