Η φιλογερμανική κυβέρνηση Μητσοτάκη εκτελεί εντολές του  Γερμανού καγκελάριου  Όλαφ Σολτς . Παίρνοντας υποσχεσείς για αντάλλαγμα ! 

spot_imgspot_img

Σύμφωνα με όσα είπε ο Σολτς, (  Η Γερμανία συμφώνησε με την Ελλάδα) , σε μια συνεργασία ανάλογη με αυτήν της Γερμανίας με την Τσεχία, όπου η τελευταία παραδίδει στην Ουκρανία τεθωρακισμένα από το απόθεμα της, τα οποία κατόπιν αντικαθίστανται με αντίστοιχα γερμανικά .

Η δήλωση Σολτς .

{ Ξέρετε για τις αντίστοιχες, πολύ συγκεκριμένες διευθετήσεις που έχουμε βρει με την Τσεχία. Έχω αποφασίσει τώρα με τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θέλουμε να κάνουμε το ίδιο με την Ελλάδα, η οποία διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό, και θα τους παράσχουμε Γερμανικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού για το σκοπό αυτό. Αυτό θα συζητηθεί πλέον πολύ συγκεκριμένα μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας μέχρι τέλους και στη συνέχεια μπορεί επίσης να εφαρμοστεί γρήγορα» ανέφερε ο Γερμανός καγκελάριος και πρόσθεσε πως «έχω μιλήσει και με τον Πολωνό συνάδελφό μου για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι καλές συμφωνίες που έχουμε με την Τσεχία και οι οποίες ετοιμάζονται τώρα με την Ελλάδα και άλλες μεμονωμένες χώρες, μπορούν να προχωρήσουν και με την Πολωνία. Και οι δύο Θέλουμε να το πετύχουμε αυτό με την καλύτερη, καλή συνεργασία επίσης } .  

Η Ελλάδα είχε παραλάβει το 1994 από τα αποθέματα του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας τα  αμφίβια τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1 . 

Φυσικά ο Σολτς υποσχέθηκε πως εφοσον δώσουμε τα BMP-1 εμείς στην Ουκρανία , αυτός θα μα δώσει τα οχήματα πεζικού γερμανικής προελεύσεως ( MARDER ) .

Ανακοίνωση του Ελληνικού  υπουργείου Άμυνας !

{ Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνεται γνωστό ότι κατόπιν προηγουμένων συζητήσεων και μετά τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz) συμφωνήθηκε η παραχώρηση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1 (παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και η ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder.

Οι λεπτομέρειες θα διευθετηθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας, προκειμένου η συμφωνία να τεθεί το ταχύτερο δυνατό σε εφαρμογή } .

Εμείς ρωτάμε τον κ. Μητσοτάκη .

  1. Γιατί αυτή την χρονική στιγμή να απογυμνωθεί η άμυνα της χώρας , όταν οι ( κουμπάροι μας ) απέναντί περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη ?
  2. Θα πάρουμε πρώτα εμείς τα  ( MARDER ) , και μετά θα δώσουμε τα ( BMP-1 ) ? Η θα περιμένουμε απογυμνωμένοι μια επιθεση  .
  3. Δεν μας είπαν θα πληρώσουμε και κάτι παραπάνω για αυτήν την ανταλλαγή ή θα μας τα δώσουν δωρεάν ?
  4. Επειδή η Ελλάδα είναι καμένη από ηγέτες ντόπιους  και φίλους , περιμένουμε ποιο πολλές λεπτομέρειες για αυτές τις συναλλαγές .
  5. Μήπως κ. Μητσοτάκη με αυτόν τον τρόπο επισπεύδετε την αποστρατικοποίηση των νησιών μας ?
  6. VAG DE VAG !

 

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img