Βάζει το πιστόλι στο κεφάλι η Λαγκάρτ κάνοντας επίθεση στην Ελληνική κυβέρνηση

Σε αρκετά επικριτικό τόνο ήταν η ανακοίνωση της επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελληνική κυβέρνηση. Σε συνέντευξη που έδωσε στους Financial Times λέγοντας ότι:

«Η λαϊκή ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αφήσει στην άκρη την πολιτική και να φέρει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί για να «καρποφορήσουν» ώστε να σώσει την οικονομία της και να αποφύγει τη χρεοκοπία».

Εκτός της άμεσης απειλής που εκτόξευσε για την Ελληνική κυβέρνηση κούνησε και επιδεκτικά το δάχτυλο στον Γιάννη Βαρουφάκη σαν να είναι μαθητούδι λέγοντας:

«Ο κύριος Βαρουφάκης πρέπει να επιταχύνει αυτά που υποσχέθηκε, η υπομονή είχε εξαντληθεί με τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο μήνας του μέλιτος φτάνει στο τέλος του.»

«Υπήρξε μια τεράστια δέσμευση από τη διεθνή κοινότητα, τους Ευρωπαίους εταίρους, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να στηρίξει πραγματικά την ελληνική οικονομία. Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι να αφήσουμε τις πολιτικές απόψεις και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, τα εργαλεία, τις μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να φθάσουν πραγματικά τους στόχους που έχουν τεθεί μεταξύ της διεθνούς κοινότητας και της Ελλάδας: την αποκατάσταση της σταθερότητας, τη βελτίωση της οικονομίας [και] βέβαια ότι μία από αυτές τις ημέρες η Ελλάδα θα έχει και πάλι πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές μόνη της και χωρίς στήριξη».

Είναι φανερό ότι φτάνει η ώρα που η κυβέρνηση καλείται να αποφασίσει αν θα πάει σε ρήξη και σε λαϊκή ετυμηγορία ή αν θα υποκύψει άνευ όρων ικανοποιώντας τα αιτήματα των δανειστών.

Πλέον Οι Ευρωπαίοι και οι δανειστές σφίγγουν την θήλεια μη δίνοντας στην Ελλάδα την δυνατότητα να αντιδράσει και όλα αυτά σε μία εποχή που τα ταμεία του κράτους αδειάζουν.

Leave A Comment