Είναι σβέλτος στο κρεβάτι τι να κάνω;

spot_imgspot_img

Με τον νέο μου σύντροφο γνωριζόμαστε λίγο καιρό. Ενώ επικοινωνούμε καλά και συνεννοούμαστε, είναι πολύ έξυπνος και αρκετά τρυφερός μαζί μου δεν ξέρω αν θέλω να συνεχίσω μαζί του. Κάθε φορά που κάνουμε σεξ, «τελειώνει» πολύ γρήγορα. Από τη μια σκέφτομαι ότι μπορεί να έλκεται πολύ μαζί μου και ίσως γα αυτό εκσπερματώνει πολύ γρήγορα.

Ήθελα να σας ρωτήσω πού οφείλεται αυτό το πρόβλημα; Μπορεί να αντιμετωπιστεί; Φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα κρατήσει για πολύ η σχέση μας.

Στο ερώτημα απαντά Ανδρολόγος

Ο… βιαστικός, ασύγχρονος οργασμός ή απλά πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας Στυτικής Δυσλειτουργίας (ΣΔ) ή να είναι η αιτία για τη στυτική δυσλειτουργία. Tο βέβαιο όμως είναι, πως η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια σοβαρή αιτία η οποία αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει το ζευγάρι σε σύγκρουση, απογοήτευση, θυμό, εσωστρέφεια, ενοχικά σύνδρομα και πιθανότατα στον χωρισμό.

Δες πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης, μια για πάντα.

Πόσο συχνό είναι το πρόβλημα;

O λόγος που η πρόωρη εκσπερμάτιση υποβαθμίστηκε μέχρι σήμερα, τόσο στη διάγνωση όσο και στην αντιμετώπισή της είναι διότι ενώ για τη στυτική δυσλειτουργία υπάρχουν αίτια που τη δικαιολογούν (διαβήτης, υπέρταση, ηλικία κλπ) για την πρόωρη εκσπερμάτιση τα αίτια είναι ασαφή και αφορά όλες τις ηλικίες, συνοδεύοντας τον άνδρα σε όλη του τη ζωή.

Περίπου 3 στους 10 άνδρες που παραπονιούνται για σεξουαλική δυσκολία έχουν πρόωρη εκσπερμάτιση. Σήμερα στη χώρα μας υπολογίζουμε ότι 300.000 άνδρες υπομένουν σιωπηλά και ενοχικά αυτή την αδυναμία του «δεν μπορώ να ικανοποιήσω τη σύντροφό μου».

Δες πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης, μια για πάντα.

H έλλειψη πληροφόρησης και η απουσία ειδικών Kέντρων ενημέρωσης τους αναγκάζουν να ζουν στην άγνοια, την προκατάληψη και την απογοήτευση.

Ποια είναι η πιο συνηθισμένη μορφή της πρόωρης εκσπερμάτισης;

Αρχικά σαν πρόωρη εκσπερμάτιση είχε ορισθεί η αδυναμία του άνδρα να συντονίσει τον οργασμό του με αυτόν της γυναίκας που συνήθως είναι πιο αργός. H πιο συνηθισμένη μορφή είναι η εκσπερμάτιση αμέσως μετά τη διείσδυση, ενώ ακραία μορφή θεωρείται πριν ακόμη και την επαφή.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Με την πολύ σημαντική εξέλιξη της ιατρικής για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτισης, σε συνδυασμό με μια σειρά από κεντρικώς δρώντα φάρμακα, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Δες πως μπορείς να λύσεις το πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης, μια για πάντα.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img