Πως το σεξ θα αυξήσει την παραγωγικότητα σου

spot_imgspot_img

Η λέξη σεξ μόνο θετικά μας φέρνει στο μυαλό. Κάτι που δεν γνωρίζαμε όμως και μας χαροποιεί ιδιαίτερα, είναι ότι αυτός που κάνει καθημερινά γίνεται πιο παραγωγικός στη δουλειά του, βάση σε έρευνα της Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έρευνα από το Oregon State University, ήρθε να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. Το σεξ όχι μόνο φτιάχνει τη διάθεση και κάνει τον κόσμο να βλέπει με πιο θετικό τρόπο τα πράγματα αλλά αυξάνει και την παραγωγικότητα. Άρα που καταλήγουμε; Στο γεγονός ότι ένα καλό κρεβάτι το προηγούμενο 24ωρο είναι αρκετό για να σε κάνει να πετάς στο γραφείο.

Για τις ανάγκες της μελέτης ζητήθηκε από 159 παντρεμένα ζευγάρια να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, απαντώντας ερωτήσεις τρεις φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Οι περισσότερες ερωτήσεις αναφέρονταν στη διάθεση και στην ικανοποίηση που τους έδινε η δουλειά τους και μόνο μια σχετιζόταν με το σεξ. Πιο ειδικά, το πόσες φορές είχαν ερωτική επαφή απ’ την ώρα που σχόλασαν την προηγούμενη ημέρα.

Δες επίσης. Πως να αντέχεις περισσότερο στο σεξ.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι υπάρχει πραγματική συσχέτιση ανάμεσα στη σεξουαλική ζωή και τη συμπεριφορά στο εργασιακό περιβάλλον.

Αναλυτικότερα, η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Management, κατέληξε στα εξής:

Όταν οι εργαζόμενοι είχαν κάνει σεξ ανέφεραν αυξημένη θετική διάθεση στη δουλειά την επόμενη μέρα.

Το σεξ στο σπίτι αυξάνει την ικανοποίηση στη δουλειά και την προσήλωση στα εργασιακά καθήκοντα ως απόρροια της θετικής διάθεσης.

Οι καθημερινές προστριβές στη δουλειά μείωναν σημαντικά την πιθανότητα για σεξ το βράδυ στο σπίτι.

Όλα αυτά δεν αποτελούν και μεγάλη έκπληξη για όσους ξέρουν ένα – δυο πράγματα για το σεξ. Και μόνο από άποψη χημείας κατά την ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης εκλύεται η ντοπαμίνη, ένας νευροδιαβιβαστής που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το συναίσθημα της ευχαρίστησης καθώς και ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που συνδέεται με την αναπαραγωγή και το δέσιμο μεταξύ δύο ανθρώπων.

spot_imgspot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Πρόσφατα Άρθρα

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_imgspot_img